rain.jpg

Eilen oli jo aamulla lämmin. Piti lähteä melkein heti heräämisen jälkeen kauppaan. Jo sinne lähtiessä oli selvää ettei mitään laittamista vaativaa ole ohjelmassa. Niinpä päätin tekaista feta-papu-salaatin. Ei tarvinnut kuin pakastevihannespussi sulattaa mikrossa. Kaupassa käynnin jälkeen pakkasin reppuun istuinaslusta, vettä, eväitä ja luettavaa ja suuntasin rantaa kohti. En mä mennyt kuitenkaan aurinkoa palvomaan, vaan asettauduin hieman syrjemmälle puun juureen istumaan. Välillä tuuleksi, joten siinä pystyi istumaan. Ei mua olis saanut kirveelläkään aurinkoon lojumaan. Kämpillä ei voinut olla kun siellä oli melkein kuumempi kuin ulkona. Istuksin ja lueskelin, ja välillä vain katselin muiden touhuja. Pois lähtiessä kävin järvessä kastautumassa, mutta ei sen vilvottava vaikutus kauaa kestänyt kun kävelin kotiin. Lämpömittari näytti varjossa +26 astetta - ei kiva. Illalla katselin lähinnä omia DVD-elokuvia kun töllö ei tarjonnut taas oikein mitään.

Tänä aamuna alkoikin kertyä harmaita pilviä taivaalle ja äkkiä ryöpsähti upea rankkasade. Pakko oli mennä pihalle katoksen alle istumaan ja nauttimaan. Ukkonenkin jyrähteli laiskasti jokusen kerran, mutta ei se vielä riittänyt ilman raikastamiseen. Pitkin päivää tuli sadekuuroja, joten en viitsinyt lähteä juuri minnekään, varsinkaan kun sateenvarjon kanssa se ei olisi ollut turvallista. Mittari näyttää nyt "vain" +18 astetta, joten viiletä saisi vieläkin.

Huomisaamuna ajattelin käydä hakemassa sen vitriin, ja eiköhän sillä aikaa ole tullut jo aineistoa kirjaan. Saapa nähdä millainen taival se on saada kansien väliin, varmaan pitää ainakin ma-ti tehdä pidempi päivä, että saa tarkastettavaksi alkupään tekstit. Täytyy vain toivoa että nousee kiltisti Word-tiedostosta ilman ongelmia itse taitto-ohjelmaan, niin ettei tarvitse koko ajan seurata alkuperäistä toisella silmällä. Mutta murehditaan sitä vasta huomenna. Tänään vielä illan päätteeksi Foxin katastrofileffa, ja sitten punkkaan. ■