raut.jpg

Enpä muista milloin viimeksi olisin illalla ollut jo klo 10 aikaan valmis pehkuihin. Eilisilta oli sellainen, eikä tarvinnut kauaa unta houkutella. Aamulla herättiin sitten kokolailla pirteänä.

No en mä ehtinyt kuin aamukahvit juoda kun puhelin jo soi. Soittaja oli vanha asiakas joka tällä kertaa kaipaili kuvaa joka painetaan mukin kylkeen. No mulla sattui edellisestä työstä olemassa (tottakai) tallessa ne kuvat joten ei tarvinnut pyytää niitä uudestaan. Ei kuulemma ole kovin kiireinen juttu, mutta lupasin tälle viikolle tehdä sen kuvan laittaa nähtäväksi. Itse hän tietenkin tilaa ne mukit, miksi niitä mun kautta kierrättämään.

Latasin sitten seuraavan isomman opuksen aineiston pilvestä, ja kokoa paketilla oli likimain 250 Mt. Kuvia oli paljon, ja ilahduttavasti kaikki olivat sellaisella resoluutiolla ettei tarvitse uudestaan pyytää. Piti sitten soittaa kirjapainoon jossa kirja tehdään, koska painotarjous siitä oli jo lähtenyt, mutta mulla ei ollut tietoa kokonaissivumäärästä. Onhans e mukavampaa alkaa tehdä kirjaa kun tietää montako sivua on painotarjouksessa ilmoitettu. Tekstikin oli pelkkää tekstiä eikä kuvia ollut upotettu sekaan, mikä on aina miellyttävämpää kuin se että kaikki kuvat ovat siellä tekstin lomassa. Vaikka teksti nousisikin taittoon suoraan, niin tislaan kuitenkin sen varmuuden vuoksi. Huomisaamuna tämän projektin kimppuun.

Sähköpostiin tuli informaatiota tapahtumasta, josta olen jo aiemmin tehnyt mainoksen mutta nyt ohjelma on tarkentunut ja pitää tehdä uusi mainos. Sähköpostia seuranneen keskustelun seurauksena kävikin ilmi, että saman mainoksen mukana ilmoitellaan ja mainostellaan muutakin, joten siitä tuleekin useampisivuinen kuin alunperin aiottu yksi sivu.

Eräs vanha asiakas oli myös lähestynyt loman aikana ja kyseli muistanko hänen itsensä tekemän julkaisun. Nyt hän haluaisi siitä päivitetyn ja ammattimaisemman version. Laitoin viestiä että nyt ollaan taas maisemissa eli palattaisiko nyt asiaan. Vielä ei vastausta kuulunut mutta tiedän että sillä julkaisulla ei mikään hoppu ole, joten eiköhän sieltä jotakin kuulu.

Sähköpostiin tuli mainos syksyllä olevasta virkistysviikonlopusta, joka olisi Mikkelissä. Viikonlopun puhujissa on parikin sellaista joita tekee mieli lähteä kuuntelemaan, eli varmaan on jo laitettava kalenteriin alustavasti varaus sille viikonlopulle. Ei taida sattua sille ajankohdalle jolle olen lomaa kaavaillut, mutta pitää varmistaa kuitenkin asia ennenkuin ilmoittaudun. Perjantaina kai sinne pitää lähteä niin ettei lauantaiaamuna joudu ennen kukonlaulua lähtemään liikkeelle. Ja onhan se mukavampaa kun matkustamisen jälkeen ei tarvitse heti rynnätä ilmoittautumaan vaan saa nukkua rauhassa aamuun asti. Ja jos Onnibussin vuorot sattuvat sopivasti perjantaille niin sillä mennään. On nimittäin melkoinen hinnanero VR:ään verrattuna. Eikä tule istuttua ravintolavaunussa koko matkaa. 


Lomalla tuli sitten maistettua uusia perunoita Espanjasta. Kuten arvata saattoi, eiväthän ne koskaan yllä samalle tasolle suomalaisten uusien perunoiden rinnalla. Niistä puuttuu se makeus joka suomalaisessa uudessa perunassa on. Mansikat olivat marketista loppu, joten niitä ei päässyt maistamaan. Mutta eiköhän niitä molempia kohta kaupasta saa.

Lomalla nukuin pääsääntöisesti kavereiden ja ystävien sohvalla tai siskonpetillä, jos siihen vain oli mahdollisuus. Ihan ilmaiseksi mä sitä tietenkään tehnyt, vaan yhden yön makuupaikan vastineeksi kokkasin, ulkoilutin koiraa jne. Yhden illan olin lastenvahtinakin niin pääsivät vanhemmat ulos keskellä viikkoa. Ennenkin olen konseptia testannut ja hyvin on toistaiseksi toiminut. Seuraavalla kahden viikon lomalla tulen todennäköisesti kuitenkin viettämään öitäni hotellissa.


Välillä tuntuu siltä että kiekkofanit ovat melkoisen herkkähipiäisiä. Ainakin muutama tuntui vetävän palkokasvin haistimeensa juuriaan myöten, kun vähän erehdyin kritisoimaan. No onneksi kisat loppuvat aikaan, niin että voi keskustella muustakin kuin (typerästä) lätkästä, ja iltapäivälehdetkin saavat sivuillensa muutakin kirjoitettavaa.


Tälläisen maalaislapsen silmää ja mieltä ilahduttaa tuo vihreys joka näkyy nyt kaikkialla. Päivä oli lämmin, tosin liian lämmin mun makuun. Keskiviikkona pitäisi alkaa viilenemään, jolloin olisi vain +15 asteen hujakoilla ainakin muutaman päivän. Se riittää mulle. Oikein hyvin. ■