kontti.jpg

PERJANTAIN uhrasin lähinnä sille kirjan kannelle. Yritin ensin toteuttaa kirjan toimittajan ideaa, mutta se ei kertakaikkiaan toiminut eikä näyttänyt hyvälle (mustavalkoinen kuva hiekalla tms). Lopulta aloin kuitenkin työstää ideaa joka tuli jossakin vaiheessa mieleen, ja alkoi näyttää paremmalle. Niin paljon paremmalle että piti päivän lopuksi tulostaa kansi (tai ajatukseni siitä). Sen verran leveä oli (yli 60 cm) ettei tullut yhtenä kappaleena mun tulostimesta, vaan piti tulostaa osissa ja liimata yhteen. Ja vaikka itse sanonkin, näyttää aika hyvälle. Niin hyvälle että seuraavaksi se pitäisi saada myytyä toimituskunnalle.

ILLALLA pistin herneet likoamaan lauantaita varten. Tulossa on hernekeittoa pitkästä aikaa. Tarkoitus oli katsella yksi elokuva pois katselulistalta, mutta jumiuduin kuitenkin katsomaan telkun antia, ja kun kello oli yht'äkkiä puolenyön tietämissä niin päätin jättää leffan odottamaan. 

TÄNÄ aamuna heräsin laiskotellen, kello soi yhdeksän aikaan. Ilmeisesti ihan tarpeeksi olin nukkunut, kun ei tuntunut yhtään siltä että pitäsi vielä "viisi minuuttia" olla pötköllään. Aamupalan ja -toimien jälkeen silppusin sipulit ja porkkanat kattilaan herneiden sekaan odottamaan, ja meni sinne hiukan valkosipuliakin. Saivat jäädä hellalle odottamaan. Tein yhden kuvauksen erästä mainosta varten ja sitten oli aika lähteä.

KASSILLINEN tietokonepelejä oli odottamassa poiskuljetusta. EIvät kylläkään olleet minun, vaan kaverin joka olisi heittänyt ne roskiin, mutta lupasin huolehtia että löytävät tiensä Konttiin. Ja onhan niitä vielä toinenkin kassi, mutta kaikkea ei jaksa kerralla kantaa. Pakkasin pelit reppuun, ja otin suunnaksi Kontin. Pilvipoutaa ja aurinkokin teki oikeasti töitä ollakseen esillä enemmän kuin hetken. Pieniä paikallisia sadekuuroja tuli matkan aikana. Todella paikallisia, sillä sadan metrin päässä ei satnut lainkaan. EIvätkä ne mitään rankkoja olleet, ei siinä sateenvarjoa tarvittu. Ja mukavan lämmin oli kävellä, taas oltiin yli 10 asteen lämpömittarissa. Takaisin päin sitten bussilla, kun kello alkoi kuitenkin olla jo niin pitkällä iltapäivän puolella. Kaupan kautta kotiin ja evästä laittamaan.

KEITTO pulputtaa nyt hellalla. Onpahan huomenissa ja alkuviikolla herkkua tiedossa. Huomenissa on kai se viikonlopun pakollinen käynti Lidlissä, ja pitäisi laittaa ne kukkamukulatkin maahan. Maa on sopivan kosteaa eikä pakkasiakaan ole luvattu, niin ehtivät sopivasti juurtua sen verran että ensi keväänä voisi odottaa jotakin sieltä tulevan. Tai narsisseja ja helmililjoja pitäisi.

NIIN on ollut lämmin syksy että pyrkimys kulkea shortseissa syyskuun loppuun onnistui paremmin kuin hyvin. Tai nythän ollaan jo lokakuun puolella, ja edelleen mennään shortseilla. Ja jos ennuste pitää paikkansa niin ensi viikkokin mennään. Enpä muista milloin olisin viimeksi niin myöhään shortseissa kulkenut. ■