blue.jpg

 

Olipa p*ska aamu. Käynnistin koneen ja yht'äkkiä ruudulle paukahti sininen kuoleman ruutu. Ei ole aiemmin tällä koneella sattunut sellaista. Uudellenkäynnistysyritys tuotti virheilmoituksen viallisista käynnistystiedostoista ja ehdotti korjaamista. No, korjaaminen jumahti alkutekijöilleen. Yritin pari kertaa uudelleen mutta sama juttu. Soittelin sitten jo ATK-huoltoon ja maanantaina saisivat koneen työn alle jos tänään veisin. Ajattelin viedä kun en ensi viikolla ainakaan konetta tarvitse.

Kuitenkin niin kauan koneiden kanssa pelanneena ajattelin kokeilla vielä vanhoja keinoja joilla kone on ainakin jotensakin saatu käyntiin. Ensimmäisenä tietysti ihan vaan käynnistys pelkkään komentokehotteeseen ja onnistuihan se. Uudelleen käynnistys ja tällä kertaa vikasietotilaan. Sekin onnistui. Seuraavaksi vikasietotila ja verkko mukaan. Onnistui. Sitten kädet ristiin kainaloita myöten ja yritys käynnistää normaaliin Windowsin käynnistykseen. Tavallista pidempään tahtoksi itseään käyntiin mutta onnistui.

Seuraava tehtävä olikin kopioida kaikki tärkeät työt ja tiedostot ulkoiselle levylle. Jokunen tovi hurahti kun 60Gt siirtyi talteen. Vielä on käytävä sähköposti läpi ja otettava sieltä talteen kaikki tunnukset ja salasanat joita siellä on. En kuitenkaan aio sammuttaa konetta ennenkuin illalla ja aamulla pitää katsoa lähteekö normaalisti käyntiin vai pitääkö alkaa miettimään uuden koneen hankkimista.■