login.jpg

Aamulla tuli sähköpostiin lista henkilöistä, joilla on oikeus päästä aiemmin luomaani suojauttuun nettisivuosioon. Olihan noita ihan tarpeeksi :)  Onneksi sovittiin jo aiemmin siitä, mistä käyttäjätunnus ja salasana muodostuvat, joten ei tarvitse alkaa niitä miettimään. Jokaiselle piti tehdä PDF-tiedosto, jossa on kirjautumisohjeet ja tietysti käyttäjätunnus ja salasana. Samalla selvisi että suojatun osion sisältöä täytyy laajentaa, ja ensimmäiset lisäykset uusiin osioihin tuli samassa sähköpostissa ja samoin jo aiemmin suunniteltua materiaalia. PDF-tiedostot oli onneksi helppo tehdä, riitti kun vain vaihtoi tunnukset ja tallensi aina uudestaan. Laitan menemään eteenpäin vasta maanantaiaamuna, kun tiedostot eteenpäin toimittava henkilö on taas töissä. Pitää maanantaina laittaa uudet materiaalit palvelimelle. Kirjautumissivun/ikkunan onneksi olin jo aiemmin tehnyt, niin ei tarvinnut alkaa sitä miettiä.

Huomenna tulee kirjailija käymään, sovin käynnin lauantaille kun ei muuta sopivaa päivää löytynyt. Tai olisihan mulle tämä perjantai käynyt mutta hänelle taas ei. Eipä mulla huomiselle päivälle mitään erikoisempaa ollut suunnitelmissa, joten kyllä mä tunnin pari voin käyttää kirjan parissa.

Vielä ei ole kuulunut mitään siitä eräästä asiakkaasta, jonka kanssa pitäisi sopia palkkion maksusta. Pari viikkoa sitten laitoin kysymyksen missä mennään, mutta hiljaista on ollut siellä rintamalla. Ajattelin antaa vastausaikaa vielä jonkin aikaa, siellä ko. putiikissa on rekryt menossa. Jos maaliskuun loppuun ei kuulu vastausta, pitää sitten kysellä uudelleen. Eipä tullut tehtyä kirjallista sopimusta, kun aiemmin kaikki on mennyt mallikkaasti. Kyllä mä toukokuun loppuun asti jaksan kysellä palkkioni perään, jos sitä ei ennen ole tullut. Jos käy niin onnettomasti ettei mitään tule, niin eipä taas voi syyttää muita kuin itseään. Ja osaapahan toimia toisella tavalla jatkossa kyseisen putiikin kanssa. Katsellaan nyt.

Iltapäivällä tuli puhelu pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilota. Kyseli että voiko antaa yhteystietoni eteenpäin, kun eräs sukukirjaa kirjoittava henkilö kaipaa taittajaa. Tottakai annoin luvan. Edellisessä taittamassani sukukirjassa oli 400 sivua, ja yli 3 000 henkilöä. Muutenkin hauska projekti oli tuo, sillä olin varannut ja maksanut viikon lomamatkan enkä sitä voinut enää perua vaikka kirjan painoon saattamisellakin oli pienoinen kiire. Eipä siinä mitään, kotiutumista seuraavana päivänä instant-vaihde päälle ja koko päivä varattiin loppuhiontoihin. Onneksi oli lomaviikko että pystyi järjestämään aikaa. Kirja saatiin painoon ajallaan, ja tekijä halusi maksaa extraa kun jouduin lomaani siihen käyttämään. Kyllähän se mulle sopi. Nyt jäädään odottelemaan tämän tekijän mahdollista yhteydenottoa.

Ja ettei hyvät uutiset siihen loppuisi, iltasella huomasin että toiseen sähköpostiin oli tullut tarjouspyyntä juhlakirjan taitosta. Tarjous oli helppo tehdä, kun oli selvillä sivumäärä ja kuvien määrä. Saapa nähdä oliko tarjous kyllin edukas. Tämäkin tarjouspyyntö tuli taas yhden aiemman asiakkaan kautta. Täytyy taas todeta ettei pakko ole mainostaa, kun suusta-suuhun-puhekin näyttää toimivan. 

Jos nuo molemmat opukset tulee taittoon, niin on melkoisen mielenkiintoista luettavaa. ■