kivet.jpg

TÄNÄ aamuna ei enää satanut, joten liikkeelle pääsi ilman sateenvarjoa. Otin työn alle sen toisen kirjan johon olen jo yhden kerran tekstin taittanut, mutta nyt kun joku aika takaperin tuli teksti uudelleen, pitää se kaikki tarkastaa. Onneksi alaviitteet ovat paikoillaan :)

PÄIVÄLLÄ tuli korjauksia siihen kiirekirjaan, ja pyyntö josko saisin vielä tänään ne tehtyä. Sainhan mä. Laitoin uuden version menemään, katsovat maanantaina yhdessä sen ja sitten tiistaina kirjapainoon ellei mitään isompaa korjattavaa ole.

ILTAPÄIVÄLLÄ paistoi jopa aurinko! Kiersin vaihteeksi Lidlin kautta kotiin, ja matkan varrelle sattuu se "kivipuro" jollaista rinteeseenkin ensin kaavailin. Sateet olivat syöneet puron pohjaa niin että ei se kovin edustava enää ollut kun osa kivistä oli vierinyt ojaan asti. Todennäköisesti mun puroni ei olisi niin helposti hajonnut, kun sen alapäässä on se melkoinen järkäle upotettuna maahan.

KOTIIN päästyä vaihdoin huonompaa päälle ja nappasin mukaan pahvilaatikon jossa sammalleimut odottivat. Tällä kertaa kukkamummo ei ilmestynytkään pihalle, vaan sain aivan yksin laittaa ne kuusi leimua siihen kivipuron välissä olevaan multatilaan. Ja kun se homma oli ohi, kaivoin rinteestä kaksi kuunliljaa ylös. Yllätävä syvälle oli niiden juuret ehtineet kasvaa. Siirsin ne muiden kuunliljojen vieraan niinkuin oli tarkoituskin. Ehtivät vielä hyvin juurtua odottamaan siihen ensi kevättä ja kesää. Melkoisesti oli onnenapilaa pitkin rinnettä. Syksyn raivaushommissa se kaivetaan ylös ja viedään metsän reunaan, toisin kuin nykyiset kesäkukat jotka jätän sinne uuden mullan alle mätänemään. Eikähän sitä tiedä jos vaikka joku niistä ensi keväänä sieltä nousisikin.

SEN verran ehdin eilen kukkamummon kanssa pihassa jutella, että josko ensi syksynä laitettaisiinkin pitkään penkkiin syksyllä perennoja, ja pikkuhilja lisättäisiin niiden määrää niin että tulevina kesinä voisi miettiä tarkemmin mitä kesäkukkia laittaa ja kuinka paljon. Tämä kun oli vain meidän kahden keskustelua niin se ei vielä ole lopullinen päätös. Pitää odottaa ensi kesän alkua ennenkuin suunnitelmat tehdään.

PUOLISO soitti että marjamummo on käynyt tuomassa meille talven puolukat. Kunhan hänelle sattuu vapaapäivä niin pitää käydä hakemassa omaan pakastimeen osa, ellei hän satu käymään täällä vierailulla. Viime syksyn puolukoista on jäljellä vajaa litra, puoliso tuossa aiemmin löysi pakastimensa perukoilta sen. Ja kyllä me ihan hyvä hinta tuolle marjamummolle aina maksetaan, ja yleensä vielä lykätään paketti Juhla-Mokkaa kouraan että pääsee keittelemään marjastuskahvit.

NYT joutuukin etsimään Netflixistä uuden sarjan tai elokuvan katsottavaksi kun eilisiltana seuraamani sarja loppui. Pitkään aikaan ei ole tullut katseltua elokuvia muualta, mutta jos viikonloppuna ihan vaihteeksi yrittäisi löytää muutaman katsottavan elokuvan. Ja pyykkikonettakin olisi ehkä aiheellista pyörittää. ■