vuo.jpg

OLIPAHAN taas aamu jolloin tuntui että heräämisen kanssa on niin ja näin. Kun olin menossa labraan ja kokeet edellyttivät vähintään 10 tunnin ravinnottomuutta, niin aamukahvi jäi pelkäksi haaveeksi. Pari lasillista vettä ei herätä. Pakkanen oli yön aikana rojahtanut reilusti nollan alapuolelle, kymmeneen asteeseen, mutta ei se tuntunut millään tapaa kylmältä eikä oikein edes herättänyt. Pakko oli vain kärvistellä ja näyttää ja vaikuttaa siltä että ihan hereillä ollaan. Yhdentoista aikaan oli labrassa mutta sielläkin jouduin odottelemaan reilun parikymmentä minuuttia. Verta pitikin antaa vain yksi koeputki, ja ensi viikon torstaina lääkäri soittaa mihin suuntaan arvot ovat menneet vai ovatko pysyneet ennallaan.

LABRASTA suorinta reittiä kantakahvilaan ja iso kuppi kahvia ja kinkkupiirakkaa. Se kuppi tyhjeni kyllä melkoisen nopeasti joten santsikuppi oli paikoillaan. Sen kanssa ehti sitten jo piirakankin syödä ja lukea päivän lehden kaikessa rauhassa. Kun kerran on kahvi-addikti, niin sitä on pakko saada heti aamulla ja mielellään parin kupin verran. Kotona on onneksi sen verran iso muki että se vetää reilusti yli kupillisen. Kunnon kofeiiniannoksen jälkeen alkoi ajatuskin kulkea siihen malliin että saattoi jopa ajatella tekevänsä jotakin.

ILTAPÄIVÄLLÄ tuli kuvien tuoja. Julmetun paksu kirjekuori mukanaan. Ja kuulemma edelleen on tulossa lisää kuvia. Samalla selvisi se kuvalähetyksen mysteeri, ne olivat lisäkuvia jotka on tarkoitus laittaa julkaisuun. Nyt pitää odottaa vain tietoa siitä mihin kohtaan niitä sijoitellaan ettei joudu useampaan kertaan siirtelemään jo olemassa olevia kuvia. Kuoressa oli myös neljän ensimmäisen luvun tekstit korjausmerkinnöin. Onpahan ensi viikon alkuun tekemistä kun ne käy läpi ja skannaa sitten kuvat. Mieluummin ensin tekstikorjaukset niin saan laittaa uudet versiot ladattavaksi ja katsottavaksi. Ja kyllähän siellä painossa jonne kirjan aion laittaa tehtäväksi oikoluetaan koko opus vielä läpi ennenkuin se pääsee painokoneisiin rullaamaan.

EILEN pestyt liinavaatteet ovat nyt pinottuna tuolilla ja huomispäivän ohjelmaan kuuluu niiden vienti todennäköisesti Konttiin. Ajatuksena oli ensin toinen paikka mutta kun se olikin muuttanut turhan kauas, niin en taida siinepäin viitsiä lähteä. Ja näänpähän onko Kontti tosiaan niin karmeassa kunnossa kuin olen kuullut, ja ovatko hinnat karanneet kattoon kuten foorumeilta luin.

TÄNÄ iltana taas elokuva. Tällä kertaa pitää olla tarkempi ja varmistaa etten ole sitä joskus katsonut. Ei pitäisi olla sillä julkaisuvuosi näyttää olevan 2018. Mutta kohtahan se nähdään. ■