destr.jpg

POSTILUUKUSTA oli tipahtanut tiedote sillä aikaa kun olin töissä. Vuosia kaavailtu piharemontti tapahtuu tänä kesänä. Jos tapahtuu niin hyvä niin, sillä onhan tuo pihan asfaltti niin kuoppaista ja muhkuraista että sadevedet valuvat kaikkialle muualle paitsi sinne minne niiden kuuluisi valua. Remontissa vaihdetaan koko maa-aines asfaltin alta. Siellä on nimittäin melkoisia kivenlohkareita kun piha-alue on rakennettu täyttämällä alue kallionlouhintajätteellä. Aikojen saatossa hiekka ja multa on painunut ja siksi asfaltti on kuin myrskyävä meri. Samalla kertaa uusitaan sadevesiviemäröinti, uusitaan jätekatos, autojen lämpötolppien sähköistys ja pihavalaistus. Ihan hyvä!

MUTTA. Siihen ne plussat sitten loppuvatkin. Viime kesänä väkerretyt kukkapenkin ovat nimittäin reilusti urakka-alueella. Tai ainakin niin tiedotteen mukana olleen karttapiirroksen mukaan on. Ensi tiistaina on iltapäivällä asiaan liittyvä tiedotustilaisuus. Onneksi olen aamuvuorossa niin pääsen kuulemaan meneekö penkit siinä samassa.

JOS menee, niin pitää yrittää pelastaa ne kukat ja kasvit jotka pelastettavissa on. Mulla on onneksi torstai ja perjantai vapaata niin että on aikaa siirtää mitä siirtää voi. Melkoinen homma siinä on mutta pakko on yrittää. Ensi tiistaina ollaan ainakin vähän viisaampia.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut tarjouspyyntö julkaisun taittamisesta. Taas sellainen että pitäisi laskuttaa toukokuussa vaikka itse tiaitto meneekin kesäkuulle. Pitää sunnuntaina katsoa mitä siitä ilkeää veloittaa. Toinenkin on joka pitäisi laskuttaa mutta siitä ei ole vielä tietoa pitääkö senkin tapahtua vielä toukokuun nimissä. Mukavia nämä hommat joissa projekti loppuu tiettynä päivänä ja vasta viime metreillä havahdutaan laskuttamiseenkin. ■