muuttopois.jpg

TÄNÄÄN tuli oikein mukavaa sähköpostia. Siitä tuonnempana.

EILISILLAKSI oli odotettu mahdollista vuoden "kohokohtaa" illan live-kokouksien merkeissä. Ensimmäisen kokouksen alkaessa ei vakiovänkääjä, joka pilkkuun ja pisteeseen takertuva henkilö ollut vielä paikalla. Eikä ilmestynyt myöhemminkään kokoukseen. Yhtään yllättävää ei sen sijaan ollut se, että hän ei ilmoittanut esteestään ja pyytänyt varahenkilöään osallistumaan. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun näin tapahtui. Hänellä tuntuu olevan sellainen käsitys että hänen ei tarvitse tälläisiin pikkuasioihin aikaansa uhrata.

KUN tämä henkilö ei ollut paikalla, saatiin ensimmäinen kokous puskettua läpi 45 minuutissa. Siinä jäi sitten toiset 45 minuuttia aikaa jutella ja vaihtaa kuulumisia, ennen seuraavaa kokousta. Eikä tätä henkilöä kuulunut toiseenkaan kokoukseen (mikä tietysti oli enemmän kuin hyvä asia useamman läsnäolijan mielestä). Toinen kokous meni läpi tunnissa ja  sitä myöten vuoden viimeiset kokoukset olivat ohi. Lopuksi oli vielä tarjolla pientä iltapalaa ettei tarvinnut tyhjin vatsoin kotiin lähteä. Jälkimmäisessä kokouksessa saatiin kyseinen henkilö pois luottamuspaikoilta, kun ei ollut ilmoittautunut halukkaaksi eikä kukaan edes häntä ehdottanut. Ensi vuonna kokoustyöskentely tullee olemaan huomattavasti mukavampaa eikä kokoukset kestä tuntitolkulla, kun jokaista risausta ei ole tämä henkilö vääntämässä. Kotiin päästyä ensi töikseni kävin muuttamassa hänen oikeuksiaan sosiaalisessa mediassa ja muissa paikoissa, joihin hän asemansa perusteella pääsi. Oli nimittäin pieni pelko taustalla, että nyt kokouksista poisjäämisinä näyttäytynyt katkeruus olisi purkautunut niin, että hän olisi käynyt muuttamassa meidän muiden oikeuksia, tai poistanut ne kokonaan. Mutta turha hänen on meille vihoitella, omalla käytöksellään hän on aiheuttanut sen että ei suosionosoituksia ollut vastassa kun hän saapui paikalle.

TÄNÄÄN tuli aamupäivällä oikein mukava viesti sähköpostiin. Remontti alkaa olla sillä mallilla, että ensi viikon perjantaina pääsen muuttamaan takaisin omaan asuntoon! Ihan kaksi päivää ennen remontin takarajaa. Perjantaina tosin mulla on puolen päivän aikaan se tavaroiden luovutus, kun kierrätysmyymälän auto käy hakemassa ne. Arvioivat että puolisentoista tuntia saattaa mennä kun kaikki on lastattu autoon. Tosin tässä voi vielä käydä niin että pakastin meneekin jo lauantaina toiselle taholle, eli ainakin yksi painava tavara vähemmän on sitten kannettavana. Varovaisesti arvioiden voisin olla kolmen aikaan iltapäivällä takaisin kotona, jolloin ehdin perjantai-iltana ainakin pestä jääkaapin ja pakastimen, ja jos intoa riittää niin voisin myös imuroida ja pyyhkiä neljän kuukauden pölyt. Saisi sitten lauantaina aloittaa tavaroiden siirtämisen puhtaaseen kotiin.

TÄNÄÄN soittelin jo sähköyhtiöön, irtisanoin tämän asunnon sähköt sille aiemmalle ilmoitetulle muuttopäivälle, ja vanhaan asuntoon uusi sähkösopimus voimaan ensi viikon perjantaina. Eiköhän siellä remonttisähköt ole vielä torstaina. Huomenna ajattelin käväistä irtisanomassa nettiöiittymän päättyväksi reilun viikon päästä, omassa asunnossa on liittymä ollut kytkettynä koko ajan vaikka en sitä nyt neljään kuukauteen olekaan voinut käyttää.

LAUANTAINA lähden puolison luokse ja mitä ilmeisemmin menen suoraan sisarensa asunnolle ja tavataan siellä. Nyt onkin vuorossa pitkä viikonloppu, tulen takaisin vasta tiistaina. Ja sitten ei olekaan kuin pari päivää ja pääsen muuttopuuhiin. Vaikka kyllä mä varmaan jo torstaina alkuillasta käyn kurkkaamassa joko lukko on vaihdettu, ja jos on niin tietty jotain siellä jo teen.

TÄMÄ oli kyllä mukava joululahja! ■