rapav.jpg

TAIVAS oli aamulla harmaa ja tuuleksi melko lailla reippaasti. Puoli kymmenen jälkeen alkoi vettä tulla, mutta ukkonen pysytteli jossakin kaukana, vain etäinen jyrinä kuului eikä edes salamoita näkynyt. Melkein tunnin  se jaksoi sataa, mikä oli enemmän kuin hyvä asia. Luonto sai kaipaamaansa sadetta.

KUN en kauppaankaan päässyt lähtemään, niin päätin laittaa raparperit pakkaseen. Olivat yön jääkaapissa niin etteivät päässeet nahistumaan. Oli siinä joksikin aikaa pilkkomista, kun sitä oli lähes viisi kiloa - punnitsin - mutta olihan mulla aikaa ja sain samalla kuunnella sateen rummutusta ikkunaan.

PUOLEN päivän aikaan olin aikeissa lähteä kauppaan, mutta sitä piti siirtää kun ryöpsähti sadekuuro. Tällä kertaa se mallia lyhytaikainen, eikä kauaa tarvinnut odottaa kun pääsin jo lähtemään. Kuivana pääsin kauppaan ja kaupasta kotiin, vaikka kotimatka sujuikin hieman hitaammiin kun oli painava reppu selässä. Piti ostaa vauhoja ja sokeria ja rahkaa sun muuta, reppu oli äärimmilleen täynnä ja painoi ihan kiitettävästi.

ILTAPÄIVÄLLE oli ennustettu pahemman myräkän saapumista, mutta ei näkynyt eikä kuulunut. Päinvastoin jo hyvissä ajoin ennen iltapäiväneljää alkoi taivas seljetä ja aurinko tuli esiin. Että se oli semmoinen myräkkäpäivä.

NYT kun ei ollut mitään sen kummempaa puuhastelua, katselin telkkaria ja lueskelin. Kyllä mua odottaa sen vanha keinun istuinosan purku, mutta olen ajatellut tehdä sen huomenna iltapäivällä. Tai ainakin aloittaa. Sitä en vielä tiedä kuinka tiukasti ne säleet siinä rungossa ovat kiinni.

TUOSSA iltasella kävin istumassa keinussa (ettei ihan käyttämättömänä ole) ja tietty mietin kukkapenkkejä. Vaikka Kukkamummo I onkin sitä mieltä että kehäkukkaa ei niin kummoisesti tarvitse penkissä olla, niin päätin että ensi keväänä kylvän penkin täyteen kehäkukan siemeniä, enkä anna Kukkamummon nyppiä taimia pois. Jokunen vuosi sitten se pitkä penkki oli täynnä kehäkukkaa ja muita kesäkukkia ja oli se upea näky.

TAITAA taas olla iltakahvin ja Netflixin aika. ■