cover.jpg

Eilen tulla tupsahti melkoinen läjä kuvia sitä ensimmäistä kirjaa varten. Tietenkään mukana ei ollut mitään, mikä olisi kirjoittajan mielestä paras kanteen. Lähdin kuitenkin kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja aina kollaaseista alkaen yksinäiseen kuvaan päätyen. Kuvista ei kuitenkaan tullut sellaista kollaasia, joka olisi itseäni miellyttänyt joten päätin ryhtyä karsimaan yksittäisiä kuvia joita en kanteen laittaisi. Lopulta päädyin yhteen kuvaan, jossa oli enemmän jännitettä kuin muissa. En kuitenkaan vielä kantta valmiiksi tehty.

Tänään sitten, "hyvin nukutun yön jälkeen", tuli kirjoittajalta viestiä. Hän oli valinnut yhden kuvan jonka haluaisi kanteen ja toisen takakanteen. Hänen valintansa ei ollut se jota itse ajattelin. Lisäksi toiveena oli saada kirjan nimi tyyliin "tekstin fontin malli voisi olla joku sellainen vanhan ajan mallinen". Ymmärsin niin että hän haluaa käytettävän jotakin fraktuuraa kirjan nimessä. Niitä kun löytyy useampia satoja, valinnanvaraa kyllä riittää. Tosin aion laittaa mallin vain yhdellä fontilla ja tarvittaessa siitä lähteä hiomaan. (Asennettuna ei kovin montaa ole, mutta oma fonttikirjasto on kyllä niin laaja, varmaan lähes 5 000 fonttia joista valita ja asentaa).  Ja painopaikankin hän sitten jo valitsi, joten ei tarvitse kuin viimeistellä opus. Jos en huomenna ehdi niin maanantaina.

frak.jpg

Jollakin tapaa ärsyttää se, että pari muuta tahoa on pyytänyt tarjoukset taitosta ja jopa työnäytteitä, mutta mitään ei vieläkään ole kuulunut. Luulisi että kolmessa viikossa pystyy nyt ainakin jonkinlaisen alustavan päätöksen tekemään. Nyt joutuu pitämään kalenterissa vapaata jos kirjat sattuvat tulemaan taitettavaksi. Ja jos en väärin muista, niin toinen ainakin oli tarkoitus saada toukokuussa painoon. Kiire tulee jos se mulle tulee taitettavaksi. Toisaalta hiljaisuus saattaa merkitä sitäkin, että ei tule, mutta miksi siitä suotta ilmoittamaan? Tajuaahan hän varmasti itsekin kun aineistoa ei kuulu.

Tänään taivas ripotteli vettä. Siis ripotteli, kunnon sadetta ei tullut. Taitaa nytkin vielä hiukan olla vettä ilmassa. Ihan hyvähän se on että sataa: saavat lumet kyytiä kun vesipitoisuus kasvaa. Kun nyt olisi vielä aurinkoakin. Sitä on luvattu vasta sunnuntaille, mutta jos silloin. Olihan tässä jo monta upeaa aurinkopäivää. 

Onkohan se kevään merkki, kun Maikkari ja Sub tuntuvat kilpailevan siitä, kumpi saa enemmän roskaa ruutuun? ■