vuoda.jpg

 

Jouluun ei enää ole monta yötä ja lämpömittari näyttää plussaa :)  Eikä luntakaan ole vaivoiksi asti. Mahtavaa! Tosin iltapäivällä täydessä bussissa taakse linnoittautui mummolauma, joka matkan ajan siunaili sitä kuinka joulukaan ei tunnu joululta. Kun tässä on jo pari viikkoa samaa valitusta saanut kuulla, meinasi pinna palaa. Teki mieli karjaista että "MENKÄÄ SINNE BEETLEHEMIIN KATSOMAAN ONKO SIELLÄ SITÄ KAIPAAMAANNE LUNTA JA VALITTAKAA VASTA SITTEN!" mutta pidin kuitenkin suuni kiinni. En halunnut pelästyttää vieresäs istuvaa nättiä nuorta miestä. Ja olis varmaan siinä vaiheessa lastenvaunuissa matkustavillekin tullut tavarat vaippoihin, jos mä olisin alkanut mesoamaan. Vaatiiko se joulun tulo/olo niin paljon ulkoisia merkkejä, lunta, pakkasta, röykkiön lahjoja ja pöydän notkumaan ruokaa? Eiköhän sen joulutunnelman pitäisi tulla korvien välistä eikä kaikesta muusta?

Loppukesällä tuli tilille sen verran enemmän katetta, että päätin sijoittaa "ylimääräisen" ja ryhdyin rahastosijoittajaksi. Onhan se tässä pitkin syksyä ollut mielenkiintoista seurata kuinka kuinka kurssit sahaa edestakaisin. Pahimmillaan sijoitukseni laskivat niin paljon, että niiden arvo oli jo pienempi kuin alkuperäinen pääoma. Valtaosin on kuitenkin nousujohteista ollut, ja parhaimmillaan oli kasvanut 10% alkuperäisestä. Nyt on muutaman päivän pysytellyt tuossa 3 -5 %:n kasvussa. Joka kuukausi sinne pitää hiukan sijoittaa, niin että toivottava noususuhdanne kasvattaa alkuperäistä pääomaa sen verran ettei harmita. Eikä niitä ole tarkoitus ottaa pois seuraavaan 10 - 15 vuoteen, sen verran ainakin niidne pitää saada korkoa kasvaa. Onpahan sitten joskus eläkkeellä ainakin yhteen kunnon humputtelureissuun varaa :)

Alkuviikolla on vielä yksi palaveri ja sitten saa tämän vuoden hommat olla koko lailla paketissa. Tosin joulun jälkeen on kirjapainossa käynti palaveriin liittyen mutta muuta isompaa en joulun jälkeisille päiville aio suunnitella. Mennään loppuvesi pienellä liekillä niin jaksetaan taas. Konjakkipullo pitää käydä ostamassa, ellei eräs pitkäaikainen asiakas tänkin jouluna sellaista lahjoita. Voipi sitten joulun ajan iltoina ottaa muutaman konjakin kun viihtyy yksinään ja katselee leffoja. Ei mitään kännejä, vaan pari illassaan niin jää vielä vähän uuteenkin vuoteen. ■