seko.jpg

TÄNÄ aamuna heräsin yllättävä aikaisin, jo heti kahdeksan jälkeen. Kun sain aamupalan nautittua päätin lähteä kauppaan. Päivälle oli luvattu satunnaisia sadekuuroja, ja kun aamulla vielä näytti poutaiselta niin lähdin ajoissa liikkeelle.

KOKKAUSLISTALLA oli makaronilaatikko, tällä kertaa vaihteeksi ihan jauhelihasta. Nyt olikin markettiin tullut jättisipuleita, ostin kaksi ja ne painoivat yhteensä lähes 700 grammaa. Siinä oli sipulia tarpeeksi yhteen laatikkoon. Ja tietty mukaan lähti sinihomejuustoa ja paseerattua tomaattia. Kotiinkin pääsin kuivana, ja kun ei mitään kummempaa ollut tehtävänä niin seikkailin televisiokanavilla.

ALKUILLASTA ryhdyin valmistamaan laatikkoa. Tällä kertaa hienonsin sipulin koneella, tuli vaihteeksi huomattavasti pienempää kuin mä tavallisesti teen, ja olihan mun muutama jalapenokin pistettävä silpuksi. Tällä kertaa tosin maltillisempi määrä, Kun sain ruoan uuniin ja tiskit alta pois menin keinuun istuskelemaan ja odottelemaan että ruoka valmistuu.

KUN sitten pääsin maistamaan sopivasti jäähtynyttä makaronilaatikkoa, niin pakko on kehua itseään. Siinä oli aikaisemmista poiketen sellainen pehmeä, melkein samettinen maku ja jälkijunassa tuli pieni, sopiva polte. En sitten tiedä vaikuttiko sipulin pilkkominen niin pieneksi siihen makuun vai mikä, mutta hyvää se joka tapauksessa oli! Ja tällä kertaa tulisuutta on sen verran vähemmän että uskallan laittaa puolisolle pakkaseen,

ILLALLA kurkistin huomisen sääennustetta, ja sadekuuroja saattaa tulla, mutta sen varaan en voinut laskea. Niinpä iltakahdeksan aikaan painuin pihalle ja rullasin kasteluletkun esiin ja kastelin kukkapenkit. Daalia alkaa kukkimaan joten pitää varmistaa se, että se saa tarpeeksi kosteutta avatakseen nuppunsa.

KUN sain kastelut tehtyä suuntasin viemään muutaman pihalta löytyneen ei-palautus-pullon lasinkeräykseen ja naapurin nuori palstaviljelijäneito tuli tupakalle. Kysyi vieläkö mä haluan sitä kesäkurpitsaa ja kun mainitsin että voin ottaa kipaisi sama tien hakemassa kotoaan mulle kesäkurpitsan. Olihan se melkoinen järkäle (sisään tultua sain sen hädin tuskin sopimaan jääkaappiin). Itse puolestani kehoitin häntä käymään katsomassa laukan kukintoja, kun ruskeiden siemenkotalehtien välissä pilkottaa mustaa on aika ottaa siemenet talteen.

VIELÄ pitää laittaa tuorepuurojääkaappiin aamua odottamaan, keittää iltakahvit ja jatkaa Netflixin seurassa. ■