Nääsvillen rundi on nyt heitetty. Tosin hotellia ja matkalippuja varatessa ei tullut mieleen tarkastaa suunniteltujen käyntikohteiden aukioloaikoja. Valtaosa oli kiinni kuten myöhemmin selvisi.

Perinteiden mukaisesti oli siirryttävä asemalta Alepubiin (paikka jossa on poikettava aina Tampereella käydessä). Koska hotellihuoneen saamiseen oli aikaa, ehti pubissa tarkastaa suunniteltujen käyntikohteiden aukioloajat. Siinäpä sitten selvisi ettei kovinkaan moneen paikkaan päässytkään, vaan ne olivat avaamassa oviaan vasta kesäkuun alussa. Piti siis muuttaa suunnitelmia. Niinpä Alepubissa kuluikin aikaa muutaman tuopin verran. Sen erikoisempia suunnitelmia sille päivälle ei ollut, joten aikaa tappaakseni kuljeksin Hämeenkadun toiseen päähän. Ja olihan vasta pari viikkoa sitten avattu Marks & Spencer Sokoksella, poikkesin katsastamaan tarjonnan. Hankinnat päätin jättää tehtäväksi ennen kotiinlähtöä. Kellokin lähestyi pikkuhiljaa aikaa jolloin hotellihuoneen saisi, joten asematunnelin läpi hotelille.

Hotelli yllätti positiivisesti. Vastaanotossa todella ystävällisiä virkailijoita, ja huonekaan ei ollut alimmissa kerroksissa vaan korkealla tarjoten hyvän näköalan yli Tampereen. Illalla testasin Pajavasaran joka yllätti todella positiivisesti. Tavallisesti ja suorana sanottuna, suomalaiset tummat oluet eivät ole suosikkilistalleni nousseet, mutta tämä onnistui sen tekemään. Harmi vaan, että on aina matkattava Tampereelle mikäli sitä haluaa nauttia. Tai harmi ja harmi :)

Vapriikki oli onneksi auki, ja sekin on yksi kohde jossa on aina Tampereella käytävä. Kyllähän tuolla taas useampi tunti vierähti kun sieltä lopulta pois selvisin. Myös Työväenmuseo Werstas kuului nähtävyyksiin jonne pitää poiketa. 

Torstaina aurinko helli Tamperetta ja aamu alkoikin istahtamalla AussieBarin terassille. Siinä oli mukava auringon lämmittäessä siemailla muutama siideri ja katsella ohikulkevaa vilinää. Ja pikkuhiljaa alkoi terassi täyttyä. Jos et vielä ole poikennut, suosittelen lämpimästi. Suomellakin pärjää, mutta englannin puhuminenkaan ei haittaa.

Toinen pakollisiin poikkeamispaikkoihin kuuluva paikka on Public Corner, jonne matka jatkui Aussien terassilta. Paikka jaksaa viehättää vuodesta toiseen, ja vaikka käyntien välillä saattaa kulua puolikin vuotta, aina tuntee itsensä tervetulleeksi.

Välillä piti poiketa tankkaamaan, eikä Dennis pettänyt tälläkään kertaa. Pizzassa riitti todellakin syötävää. Itse asiassa loppu piti ottaa dogbagissa mukaan. Päivä kului kierrellen ja kaarrellen kaupunkia, ja illemmalla oli aika katsastaa hotellin kattobaari ja terassi. On sieltä hulppea näkymä yli Tampereen, ja varsinkin iltaisin/öisin näkymä on melkoisen vakuuttava. Vielä piti piipahtaa alakerran baarissa nauttimassa Pajavasara yömyssyksi.

Seuraava päivän piti käydä Marks & Spencerillä hankkimassa tuliaisia mukaan. Eipä nuo hinnat sen paljon korkeammat olleet kuin muuallakaan, joten ostoksia raaski tehdä. Stockmannillakin poikkesin, mutta köyhän kukkarolle hinnat siellä ovat aivan liian korkeita.

Reissussa on aina mukava olla, mutta vielä mukavampi on palata kotiin. Ja huomenissa on palattava taas sorvin ääreen neljäksi päiväksi, ja sitten alkaa taas viikon loma, joten eiköhän sen jaksa :)