giphy.gif

AURINKO lämmitti jo heti aamusta joten mukava oli ulkona olla. En ehtinyt koneella edes vielä kaikkia ohjelmia käynnistää kun roll-upin tilaaja jo soittelikin. Kuva oli kuulemma liika pikselöitynyt. Selitin sitten että ihmekös tuo jos alkuperäisen kuvan koko kasvatetaan kymmenkertaiseksi. Lupasi etsiskellä uusia vaihtoehtoja taustaksi. Toinen korjaus oli että tekstit piti kuitenkin palauttaa siihen mallin mukaiseen asetteluun vaikka eilen niitä piti siirrellä. 

PÄIVÄLLÄ olin aikeissa lähteä sinne kirjapainoon kun sähköpostiin kilahti kolme erilaista taustakuvavaihtoehtoa siihen roll-uppiin. Voisinko kokeilla kuinka tekstit toimivat näiden kanssa? Enhän mä siinä ryhtynyt niitä kuvia puolitoistametrisiksi painolaatuisiksi muokkaamaan vaan tein ruuturesoluutiolla pikaiset mallikuvat ja laitoin. Harmittavasti kirjapaino sijaitsee sen verran syrjässä ettei siinä matkan varrella ollut kioskia eikä mitään josta olisi voinut kahvin ostaa vaikka kävellessä juotavaksi. Piti pärjätä ilman.

KIRJAPAINOSSA yhteyshenkilö kysyi ensi töikseen että "tuosta nurkaltako sä laitoit viestiä?"  Olihan se myönnettävä kun siinä mä sen laitoin menemään. Valittiin sopiva paperi ja vaihdettiin siinä muutama sana ennenkuin piti lähteä katsomaan olisiko roll-uppiin tullut kommenttia. Ensi maanantaina pitäsi olla kutsut noudettavissa.

OLIHAN sinne sähköpostiin tullut kommenttia, että hän oli päätynyt samaan taustakuvaan mitä itse ehdotin niistä kolmesta. ei siinä muuta kuin kone miettimään kuvan suurennusta ja sitten kun se oli tehty aloin mallailla sitä kuvapohjaan. Tein heti alussa sellaisen blankon oikean kokoisen kuvan jossa taustakuvaa sai siirreltyä sivuittain. Kun paras (mun mielestä) kohta löytyi, tallensin kuvan ja hetken odottelun jälkeen pääsin linkittämään sen uudestaan taittoon. Vielä PDF ja se liikkeelle ja odottamaan kommenttia. Tänään ei enää kello 16 mennessä mitään kuulunut eli aamulla tulee joko sähköpostia tai puhelin soi.

SEN sijaan sähköpostiin oli tullut juuri ennen neljää viesti, että ikuisuuseepoksen toimittaja voisi perjantaina tuoda uusia korjattuja lukuja. Melkeinpä ihme! Tosin mua ei ne korjatut luvut kauheasti kiinnosta, sillä mulla taitto seisoo niin kauan kuin saan niiden lähes 50 valokuvan sijainnit ja kuvatekstit. Täytyy perjantaina varovasti kysyä että koskahan ne? Enkä mä tiedä onko tuosta kirotusvireiden korjauksesta kauheasti hyötyä kun painossa se oikoluetaan joka tapauksessa.

KUN kellokin on todella vähän niin ei se auta muuta kuin etsiä joku elokuva illan viihdykkeeksi. Ja toivoa että se on parempi kuin eilinen surkea tekele. ■