beton2.jpg

VIIME perjantaina jäin reilun viikon mittaiselle ja ensi viikolla taas kassalle. Mitä ilmeisemmin ei olisi kannattanut jäädä: heti perjantai-iltana nousi kuumetta, kurkku oli kipeä ja nuhakin pääsi niskan päälle. Siinä se perjantai-ilta menikin peiton alla, yritin katsella telkkaria mutta meni enimmäkseen torkkumiseksi.

LAUANTAINA oli pakko käväistä ruokakaupassa vaikka yhtään ei olisi huvittanut lähteä. Mutta kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään niin ei muu auttanut. Ajatus kulki hieman takkuisesti joten ei oikein tahtonut tulla mieleen mitä söisi. Kyllä sitten kun aamupäivän pähkäilin (edelleen peiton alla ja töllöä katsellen) jotain ideaa tuli mieleen ja päätin tehdä jauhelihakeiton.  Paljon sipulia ja chiliä siihen röörejä avaamaan. Onneksi ei sentään ollut makuaisti ihan tukossa niin että ei tullut turhan tulista. Pyykkiäkään ei travinnut pestä joten oleskelu peiton alla jatkui töllö auki. Ja teetä useampaan otteeseen. Tauti jylläsi ihan kunnolla.

SUNNUNTAINA ei onneksi tarvinnut lähteä minnekään vaan sain olla kotona. Aamupäivällä niin kuuma suihku kuin nahka kesti ja teetä, joka sai korvata aamukahvin. Sen verran olo tuntui huteralta ettei edes kahvinpuute aamusella aiheuttanut ongelmaa. Pitkälle alkuiltaan meni niin että torkuin suurimman osan ajasta ja siinä välillä yritin katsella töllöäkin. Illemmalla uusi kuuma suihku ja kahvia. Ihan kokonaan ilman kahvia ei sentään voinut olla. Ja ajoissa nukkumaan.

TÄNÄ aamuna oli jo parempi olo, ja kun ei edes tarvinnut herätä ennen auringonnousua niin mikäs siinä. Kuuman aamusuihkun ja kahvin jälkeen niiden kahden esitteen kimppuun jotka piti viimeistellä jo perjantaina mutta kun kunto ei antanut periksi. Tilaaja laittoi sähköpostia tiedustellen mun numeroa, vaikka olisihan se sieltä löytynyt. Soitteli sitten hetken päästä ja halusi varmistaa vielä pari pikkuseikkaa niistä esitteistä. ne kun käytiin läpi niin sain luvan laittaa ne painoon. Tosin ennen sitä piti vielä tekaista ohjeistus nuuttausta varten, niin että taitettuna esite on sellainen kuin pitikin, kun yksi sivuista on kapeampi kun muut ja se oli huomioitava painossa. Samaan paikkaan on vielä roll-up tulossa mutta se saa kuulemma jäädä vaikka ensi vuoteen. Iltapäivällä jaksoin käydä kaupassa ilman ongelmia ja muutenkin olo on jo huomattavasti parempi. Ainahan mulla on nuhakuumeen kanssa sama juttu: yksi vuorokausi menee siinä kun tauti on sellaisella mallilla että tietää olevansa kipeä ja kuumetta piisaa enemmän tai vähemmän, ja sen jälkeen alkaa helpottaa. Onneksi nyt ei ollut sellaista olotilaa kuin kerran: otettuani kymmenisen askelta keittiössä käydessäni valuin hikeä ihan solkenaan, sen verran pahassa kuumeessa olin.

PUOLISOLLAKIN on lomaa muutama päivä itsenäisyyspäivän alla, joten oli puhetta josko menisin sinne käymään. Ennen joulua ei sitten yhteisiä vapaapäiviä olekaan. Jompikumpi on aina viikonloppunakin töissä, ja mulla viikkovapaat sattuu eri aikaan kuin hänellä. Soitellaan huomenissa josko lähden jo illemmalla tai sitten keskiviikkoaamuna.

NYT on ollut pakkasta ja luntakin jonkin verran maassa. Muutamina päivinä on käynyt niin pirunmoinen viima että tuntui siltä niinkuin pakkasta olisi ollut toistakymmentä astetta vaikka alle viiden pakkasteen onkin pääsääntöisesti pysytty. Ennusteen mukaan aletaan taas remppaamaan plussan puolella, ja jos sataa niin eiköhän se vetenä tule ja vie nuo vähäisetkin lumet maasta pois. Öiksi tosin pakkasta eli jos silloin sataa niin voitaneen saada hieman lisää lunta. Voisi tuonne sentin pari sataa ja sitten sitä olisikin ihan tarpeeksi tälle talvelle.

TÄLLE illalle Netflixistä Timelessa kakkoskauden jaksoilla. Niitä on tämän viikon tarpeiksi ja joulun alla tulee lisää. Ei katsottava heti lopu. Ja onhan siellä pari muutakin sarjaa johon on tullut uusia jaksoja katsottavaksi eli vapaapäivien illoiksi on tiedossa tuijotusta.

ELI huonosti alkaneesta vapaasta huolimatta hengissä ollaan ja parempaa kohti mennään. ■