loop.jpg

Eipä ollut aamulla verkkolehdissä juurikaan lukemista (painettuja sanomalehtiä ei tähän huusholliin ole tullut vuosiin). Jääkiekko sitä ja jääkiekko tätä. Aivan kuin mitään muuta ei olisi tapahtunut. Jospa huomenna noiden jonnin joutavien jääkiekkouutisten lomaan mahtuisi muutama ihan oikeakin uutinen.

Aamusella makkarakeitto tulille ja kiehumisen ajan seikkailin tv-kanavilla. Eipä sieltä aamusella juuri mitään järkevää tullut. Kun keitto oli porissut pari tuntia, tarkastin lämpömittarista pakkalukemat: -25 °C. No ei muuta kuin kunnolla päälle ja nenä rohkeasti pakkaseen. Sen verran vilakka tuo keli kuitenkin oli, ettei aikaa maisemien ihastelulle jäänyt, vaan reippaasti sai laittaa jalkaa toisen eteen. Ja kun päivä oli tasaisen harmaa, ei siellä kannattanut kuvaamaankaan ryhtyä. Odotellaan josko aurinkokin vielä jossakin välissä näyttäytyisi. Kaupasta pussillinen sämpylöitä ja kotiin tultua kulhollinen kuumaa keittoa niin lämpesi.

Jos huomenna tulee vahvistus tiistain duuneista, pitää käydä kirjapainon kautta, kun muutenkin on asiaa niille suunnille. Huomiselle on luvattu ehkä vieläkin kylmempää, eli taas saa vetää rytkyjä niskaan enemmälti. ■