vh6.jpg

LOPPUVIIKKO meni pienempiä kirjoja taitellessa, torstai-iltana taitoin vielä yhden virka-ajan ulkopuolella niin että ei tarvinnut sitä heti miettiä viikonlopun jälkeen. Toinen kirja oli sellainen jossa hienosäädettiin vähän kaikkea, melkeinpä voisi sanoa ihan liikaakin, mutta jos maksaja niin haluaa niin maksaja niin saa.

PERJANTAINA lähdin taas puolison luo, sattui hänelle taas vapaa viikonloppu ja mulle teki hyvää päästä hetkeksi pois koneen ja töiden ääreltä. Kokkailtiin, katsottiin elokuvia ja kuunneltiin musiikkia, ja äkkiä se viikonloppu taas meni. Sunnuntaina tulin taas vasta iltasella kotiin niin että ei tarvinnut konetta avata.

TÄNÄÄN tuli siihen torstai-iltana taittamaani julkaisuun korjauksia. Olivat onneksi tekijöiden jäljiltä eikä minun. Muutama versio sitä tuli laitettua edestakaisin (Pyysit syynäämään läpi niin olen suurennuslasilla yrittänyt katsoa. Nyt en huomaa muuta) mutta lopulta sekin oli valmis. Huomenna pitää laittaa useampi lasku liikkeelle, tänään en enää jaksanut ryhtyä katsastelemaan milloin mitäkin tein.

PÄIVÄ oli lämmin, yli +9 astetta eikä edes satanut. Olisin voinut mennä siistimään kukkapenkkejä, mutta kun odottelin siemenlähetyksiä niin päätin pysyttäytyä alkuperäisessä suunnitelmassani mennä keskiviikkona laittamaan ne kuntoon. Penkeissä pitää leikellä tämän kesän kukat nurin ja istuttaa sinilaukkoja ja kylvää kesäkukkien siemenet. Ja odottelin postin jakoa (meillä se jaetaan myöhemmin kuin aiemmin) ja tulihan sieltä lähetys Mantshurian kärhön (Clematis mandshurica), Sinikukkaisen kellokärhön (clematis integrifolia) ja Pensaskärhön (clematis recta purpurea) siemeniä [liityin aikani kuluksi (taas) yhteen puutarharyhmään, ja nämä kärhöt ovat kasvaneet muutaman sata kilometriä pohjoisempana, joten luulisi niiden menestyvän enemmän kuin hyvin täällä]. Ensimmäinen ja kolmas kasvavat lähes parimetriseksi, toinen vain 80-senttiseksi. Ensimmäisen suunnittelin laittavani rinteeseen kasvamaan maata myöten, toiset kukkapenkkiin.

HUOMENNA pitänee kiepahtaa Lidlillä ja jatkaa sitä lähes tuhatsivuista eeposta korjausten kera. Ja näillä näkymin samalla linjalla mennään ainakin sunnuntaihin asti, eli mulla on ainakin työviikonloppu. ■