apostle.jpg

LONDON, 1905. Prodigal son Thomas Richardson has returned home, only to learn that his sister is being held for ransom by a religious cult. Determined to get her back at any cost, Thomas travels to the idyllic island where the cult lives under the leadership of the charismatic Prophet Malcolm. As Thomas infiltrates the island's community, he learns that the corruption of mainland society that they claim to reject has infested the cult's ranks nonetheless - and uncovers a secret far more evil than he could have imagined. 

ILLAN elokuvaksi valikoitui Apostle. Päähenkilö Thomas matkustaa saarelle, jonne on perustettu siirtokunta ja fanaattinen kultti etsimään kaapattua siskoaan.  Saaren kasvit eivät tuota satoa ja eläimet synnyttävät epämuodostuneita jälkeläisiä. Piilotetussa luolassa asuu sidottuna saaren noita, jota tulee ruokkia ihmisverellä ja -lihalla, jotta saaren kasvillisuus tuottaisi satoa ja eläimet synnyttäisivät eläviä jälkeläisiä. Kultin johtaja hallitsee asukkaita uskonnon varjolla, mutta kolmen perustajajäsenen välillä on ristiriitoja jotka huipentuvat vallankaappaukseen. Muutama verisempi kohtaus on elokuvaan sovitettu mutta muutoin pelataan melko pitkälle henkilöiden välisellä jännitteellä. Thomas vapauttaa elokuvan lopussa noidan polttamalla tämän ("How I've waited for you, my son") ja auttaa siskonsa pakoon. Pahasti vahingoittunut Thomas jää jyrkänteelle katselemaan laivan lähtöä, ja Thomasista valuva veri saa köynnöksen versomaan maasta. Käynnökset kietovat Thomasin syleilyynsä joka hitaasti vajoaa maahan muuttuen osaksi saarta ja sen luontoa. 

NYT oli elokuva josta tykkäsin enemmän kuin paljon. Todella positiivinen yllätys. Tämän voisin puolisonkin kanssa katsoa uudelleen, tämä kun ei ole liian väkivaltainen hänelle. Lopputekstien rullatessa piti hetki kuunnella tutun kuuloista musiikkia, ja äkkiähän se tuli mieleen: Neil Reid - Mother of Mine. Yhtään häpeilemättä ★★★★★. ■