busy.jpg

LAUANTAIAAMUNA kun olin lähdössä joulun viettoon tuli taivaalta lunta siihen malliin että hyvä kun sekaan sopi. Alunperin oli tarkoitus mennä bussilla mutta ei huvittanut a) rämpiä kinosten halki siinä myräkässä ja b) odottaa bussia puoliksi lumeen hautautuneena. Siispä tilasin taksin. Oli kuulemma hiukan ruuhkaa, mutta ei mun tarvinnut kuin reilut viisi minuuttia odottaa kun auto jo tuli. Perillä ei voitu ajaa ihan ovelle asti kun ylämäki oli lumen peittämää jäätä eikä auto olisi varmaan päässyt nousemaan mäen päälle asti. Onneksi siitä ei kuitenkaan ollut pitkä matka. Ja tietty kun mä ehdin hetken olla sisällä niin sadekin loppui.

TÄNÄ jouluna ei ostettu mitään jouluruokia vaan mentiin ihan arkisilla pöperöillä. Tai sunnuntaina käytiin syömässä siskonsa luona siellä joulupöytä notkui vaikka mitä taas. Piti sitä vähän kaikkea maistella mutta varovaisuudella ettei tullut ähky. Sinnekin mentiin taksilla kun oli joulukukka mukana ja pakkanen kirikin ihan mukavasti lähemmäs kymmentä astetta. EI tarvinnut pelätä että kukka paleltuu. Ja kun siellä kuitenkin jonkin aikaa viivyttiin niin tultiin poiskin taksilla. Joululahjoja ei tänä vuonnakaan ostettu, kun jo muutama vuosi sitten tehtiin päätös ettei osteta lahjoja suuntaan eikä toiseen. Eipähän tarvinnut miettiä mitä olisi pakettiin laittanut.

JOULUPÄIVÄ meni telkkaria katsellessa ja musiikkia kuunnellessa, ja tuhottiinhan me se yksi viinipullokin jonka mä sain. Ei siinä kauheasti voinutkaan rymistellä kun siippa meni jo seuraavana aamuna töihin. Ihan mukava joulu vaikka kaikki koristeet ja jouluruuat jätettiinkin pois. Ei se joulu tule siitä ulkoisesta krääsästä vaikka kuinka sitä joka paikkaan ripottelisi.

TAPANINAAMUNA varhain soi kello ja piti nousta laittamaan aamukahvit. Kun siippa oli lähtenyt töihin mä menin vielä muutamaksi tunniksi nukkumaan, ja sitten herättyä keitin itselleni uudet kahvit, kävin tekemässä lumityöt ja tiskasin edellisillan astiat. Ihme kyllä lunta ei satanut kun lähdin kotiinpäin tulemaan, yöllä sitä olikin tullut taas ihan riittävästi. Melkoisten kinosten läpi sai pysäkille kahlata. Ruokakaupan kautta kotiin katsomaan olisiko sen kiire kirjan aineisto tullut.

EIPÄ ollut aineistoa sähköpostissa. Saatoin siis rauhassa tuijotella telkkua ja katsoa leffan. Keskiviikkoaamuna kun kurkkasin sähköpostiini, niin yöllä klo 23 jälkeen oli tullut aineisto. Ja totuttuun tapaan piti ensin tulostaa Word-dokumentti PDF-tiedostoksi että pääsisin siitä sitten ottamaan kuvat irti. Tallensin tekstin myös varmuuden vuoksi puhtaaseen tekstimuotoon, se on mukavampi nostaa taittoon kuin kaikenlaisia muotoiluja sisältävä Word-dokumentti. Onneksi oli pohja valmiina sekä tekstiosaa että kantta varten, kun tähänkin liittyen on jo pari opusta aiemmin tullut. Piti tosin laittaa tekijälle heti muutama kysymys, ja kun vastaus tuli oli siinä mukana jo korjauksiakin yhden A4:n verran. ENkä mä edes ollut ehtinyt vielä edes laittaa tekstiä taittoon. Päätin aloittaa taas irrottamalla kuvat ja tallentamalla niistä kahdet eri versiot, kun tulee taas useammassa formaatissa tämäkin opus.

PÄIVÄLLÄ piti tosin pitää pikku tauko kun piti piipahtaa apteekissa ja samalla reissulla ruokakaupassa. Ei tarvinnut mennä neljän ruuhkaan ostoksille. Sain kuitenkin kaikki kuvat tallennettua ja tekstikorjaukset tehtyä siihen tekstitiedostoon, niin että torstaian pääsen muokkaamaan tekstiä ja laittamaan kuvia paikoilleen. Ja torstaina tulee varmaankin vastaus vielä yhteen kysymykseen johon tekijällä ei suoralta kädeltä ollut vastausta. Valmistuu opus vielä tänä vuonna niinkuin tarkoitus olikin. 

KELIT ovat kyllä olleet melkoisen vaihtelevia viime päivinä. Muutamasta pakkasasteesta lähes kymmeneen pakkasasteeseen ja nyt ollaan taas jo aavistus plussan puolella. En ole vielä vilkaissut mitä uudenvuoden tienoille luvataan jos kävisin katsomassa ilotulitusta. Moneen, moneen vuoteen onkin uusivuosi jolloin puoliso joutui töihin eikä vietetä sitä perinteisesti ulkokna ilotulitusta katsellen ja kuoharia juoden. Mutta vaihtuu se vuosi joka tapauksessa, vaikka istuisin kiikkustuolissa pitsiä nypläämässä ja virsiä hoilaamassa (no en osaa nyplätä enkä kyllä laulaakaan). Mutta katsotaan nyt jaksanko raahautua siine ihmismereen. Toisaalta mulla kaksi leffalippuakin jotka vanhenevat vuoden vaihteessa, joten voisin käväistä elokuvissa parin iltana. Mutta katsotaan miten suunnitelmat muotoutuu. ■