sade.jpg

MAANANTAIAAMUNA lähdin vapun viettoon puolison luokse. Kiepahdin kaupassa hakemassa tuliaisia etten ihan tyhjin käsin mennyt. Perillä odottikin yllätys: ulos oli katettu kahvipöytä ja munkkirinkilätkin oli jo paistettu. Oli kuulemma noussut jo niin aikaisin ja päättänyt paistaa munkit ettei ole sitä paistonkäryä enää siinä vaiheessa kun tulen. Oli myös ehtinyt kiepahtaa kaupassa ja samalla reissulla työpaikallaan viemässä työkavereille samaisia munkkeja. 

KUN oli poutasäätä ja sen verran lämmin niin päätettiin että grillataan kesän uutuusmakkaroita ja keitetään uusia perunoita (espanjalaisia tosin, niistä puuttuu se suomalaisen uuden perunan maku, mutta hyviä olivat kuitenkin). Uudet makkarat eivät niinkään vakuuttaneet. Kaikkea sitä pitää olla aina makkaroihin tunkemassa. Itse pidän ihan tavallisesta grillimakkarasta. Jälkiruuaksi oli salmiakkijäätelöä. Katsottiin sitten vielä joku kökkö sci-fi -elokuva.

TÄLLE päivälle mietittiin ohjelmaa ja kun mulla oli useampi elokuvalippu käyttämättä niin päätettiin repäistä ja käydä katsomassa sekä Avengers: Infinity War että Black panther. Nyt on molemmat nähty, ja eritoten BP oli virkistävä poikkeus Marvelin muihin elokuviin. Eikä tullut kalliiksi, yhteensä 28 euroa molemmat leffat. Mulla oli repussa vielä iltakahville muutama munkkirinkeli, kun elokuvien jälkeen lähdin sitten kotia kohti.

TUOSSA illalla katsastin mielenkiintoisen dokumentin, Mapplethorpe: Look at the Pictures ja nautin yhden munkkirinkilän kahvin kanssa. Kaipa taas joku liian tiukkaa päähinettä käyttävä kukkahattutäti tai moraalinvartija tyyliin Päivi Räsänen vetää herne-maissi-paprikat nenäänsä tuostakin dokumentista. 

MAPPLETHORPE: LOOK AT THE PICTURES on ensimmäinen kiistanalaisesta amerikkalaistaiteilija Robert Mapplethorpesta tehty pitkä dokumentti hänen aidsista johtuneen kuolemansa jälkeen 1989. Robert Mapplethorpen valokuvien rohkeudelle vetää vertoja vain hänen yksityiselämänsä. Dokumentissa perheenjäsenten, ystävien ja rakastajien paljastukset rinnastuvat Mapplethorpen omiin suorasukaisiin haastatteluvastauksiin, jotka nähdään ensimmäistä kertaa vasta nyt. Tämä on ainutlaatuinen muotokuva taiteilijasta, joka teki valokuvauksesta modernia huipputaidetta rohkealla visiollaan, joka sytytti yhä raivoavan kulttuurisodan.

HUOMENNA jos hyvin käy tulee tieto siitä ovatko käyntikortit etc OK. Jos ovat niin pitää hoitaa ne painotaloon niin pääsee taas laittamaan laskun liikkeelle. Huomiselle on kyllä luvattu sadetta, joten saattaa olla että laitan kortit ja tarrat kirjapainoon ohjeistuksineen ja soittelen vielä perään. Alumiinikyltti pitää käydä tilaamassa paikan päällä, niin tulee kerralla oikein ja asennetaankin sitten oikeaan paikkaan.

TÄLLÄ viikolla pitäisi vielä jossakin vaiheessa pesaista pyykkiä, kun viikonloppuna ei oikein ehdi tai jaksa sen kylpyläkeikauksen jälkeen. Ja hyvä olisi siivotakin, ellen sitä sitten jätä ensi viikon alkuun. Ensi viikollahan jään sellaiselle melkein puolentoista viikon lomalle, ja kaavailtiin että tultaisiin jossakin vaiheessa tänne ja käytäisiin mun grillipaikalla kärventämässä muutama makkara. Viime kesänä siellä ei tullutkaan puolison kanssa käytyä.

EIHÄN vappu olisi vappu jos ei sataisi. Ellei lunta niin ainakin vettä. Eikä tarvinnut pettyä senkään suhteen. Niin se sade vaan saapui. Eipä tuo mitään haittaa kun ei ollut tarvetta lähteä turuille ja toreille riekkumaan. Annettiin muiden juhlia meidänkin edestä. Ja hyväähän tuo sade vain tekee. Kunhan aurinko alkaa lämmittämään ja paistamaan kunnolla niin nähdään taas vihreä räjähdys kun joka puolella puut tulevat hiirenkorvalle. Sataen suvi tulee :) ■