movie.jpg

EILISILTANA telkkari alkoi sekoilla tai päivittää itseään. Ainakin se käyttäytyi kuin olisin ensimmäistä kertaa ottamassa sitä käyttöön. Perusasetusten ja kanavahakujen jälkeen pääsin kuitenkin katsomaan uutisia. Uutisten jälkeen siirryin Neloselle ja yritin kaikin voimin pystyä katsomaan Hottiksia, noita tyhjäpäisiä pissiksiä. Aina siihen asti kestin, kunnes rikasta elättäjää etsivä peppupoika tuli ruutuun kumihuulineen. Silloin kanava vaihtui. Kumma että kaikki nuo peppupojat jotka ovat Tuksun kanssa olleet tekemisissä ovat aloittaneet huuliensa täyttämisen: siis nämä Käsilaukku-J, Pissa-P ja Johtaja-JV. Käsilaukulla täyttö on mennyt yhtä lailla överiksi kuten esikuvallaan Revankelistalla, Pissa taas ei oikein taida vieläkään tietää haluaako olla tyttö vai poika ja Johtaja, no on "Johtaja". Yhtä kaikki, tyhjäpäitä kaikki. Tuuli on puhaltanut kaiken järkevän jo kauan aikaa sitten noista päistä.

SCREAM QUEENS oli vähintään yhtä sekoa kuin ensimmäinenkin kausi. Pakko tätä on alkaa seuraamaan. Sen sijaan Wayward Pines keikkuu siinä ja siinä, että viitsiikö sitä enää seurata. Ykköskausi oli mielenkiintoinen, mutta nyt samaa vetoa ei enää sarjassa ole. Voihan sitä silloin tällöin vilkaista josko jotakin mielenkiintoista tapahtuisi.

AAMULLA satoi sen verran että sateenvarjo oli tarpeen. Tietysti sade loppui heti perille päästyä. Ja päivän aikana aurinkokin näyttäytyi pikaisesti, ilmoittaen olemassaolostaan, mutta pakeni taas nopeasti pilviverhon taakse.

PÄIVÄLLÄ laitoin yhden kirjaan tulevan jutun korjausten jälkeen kirjoittajalle ja pyysin mahdolliset lisäkorjaukset suoraan minulle, ettei (kirjan) toimittaja taas tee omiaan siinä välissä. Ei oikein tunnu toimivan satasella tuo ryhmätyöskentely. Onneksi on kokemusta tälläisistä ja paljon isommistakin projekteista: pari kertaa olen esimerkiksi ollut järjestämässä noin 500 ihmisen tapahtumaa, ja siinä oppii kyllä pitämään langat käsissään ja olemaan jämäkkänä.

ILTAPÄIVÄLLÄ tuli sähköpostia että painotalo 1 on tehnyt työni ja voin noutaa sen ohikulkiessani. Ajoitin koitimatkan niin että ehdin käydä noutamassa työni ennen sulkemisaikaa. Yllättävän nopeasti tekivät vaikka jättäessäni arvailivat että saattaa mennä ensi viikkoon. Parempi näin. Sille tulossa olevalle julkaisulle on varattu kolme viikkoa aikaa painossa viipymiseen, mikä lienee koko lailla oikea arvio. Saattaa valmistua muutamaa päivää ennen ilmoitettua.

ALKUILLASTA alkoi tuulla kunnolla ja kohta se toi mukanaan sateen. Eikä mitään pikku tihkua vaan vettä oli ja on edelleen ilmassa ihan kunnolla. Kyllä tuntui oikeasti syksyiseltä, kun piti vielä käydä kaupassa hakemassa maitoa kahviin. Sateenvarjo oli koko lailla turha, kun tuuli tempoi sitä joka suuntaan ja vesi lensi välillä vaakasuoraan.

TÄLLÄISENÄ iltana olisi mukava olla siellä lapsuus/nuoruusajan mökillä. Laittaa tuli hellaan, valaistukseksi kynttilöitä, ulos lyhtyjä jos sattuisivat pysymään liekissä, ja kuunnella sateen rummutusta kattoon. Keskellä pimeää synkkää kuusimetsää, tunnelma olisi täydellinen. Näin kaupungissa ei sitä samaa tunnelmaa saa aikaiseksi. 

LEFFOJA etsiessä en löytänyt yhtä enkä kahta, vaan kahdeksan (!) elokuvaa jotka voisin katsoa. Tänään olisi tarkoitus katsoa ensimmäinen, kaikkia kun ei kuitenkaan viikonloppunakaan jaksa/ehdi. Jätän WP:n katsottavaksi joku toinen kerta, se ei herätä sellaista tunnetta että pakko nähdä nyt heti ja kohta. Tämän illan elokuva lienee joku kauhupätkä (tai scifiä), katsotaan mikä sopii parhaiten tälläiseen syksyiseen sateiseiseen iltaan. ■