haunt.jpg

ENPÄHÄN herännyt tänäkään aamuna ennenkuin kellon soittoon. Mukavaa kun sai nukuttua kunnolla, ja kun aamullakaan ei ollut minkään valtakunnan kiirettä. Ulkona olikin vaihteeksi harmaata muutaman aurinkopäivän jälkeen. Ja plussan puolella. Tulevalla viikolla pitäisi kevään edistyä enemmänkin, ennustivat.

PÄIVÄLLÄ jatkoin niiden kahden kortin viimeistelyä, ja sainkin molemmat valmiiksi. Menin Postin sivuille laittamaan ne valmiiksi odottamaan lähetystä. Jostain syystä kuvan resoluutio pieneni kun latasin ne sinne, ja ohjelma valitti että resoluutio on liian alhainen painoa varten vaikka exportteerasinkin ne 300 dpi:llä. Eihän siinä mitään, poistin kuvat ja kävin muokkaamassa uudelleen. Vektorigrafiikassa on se mukava puoli että voi skaalata mielin määrin terävyyden häviämättä. Exportteerasin ne uudelleen ja tällä kertaa nostin resoa 450 dpi:hin saakka. Kun sitten latasin nämä uudet kuvat Postin palveluun ei enää valittanut liian alhaisesta laadusta. Osoitemuistiosta osoitteet kortteihin, maksu verkkopankissa ja nyt ovat siellä odottamassa lähetyspäivää.

TÄLLE päivälle kun en muuta ihmeellistä ollut suunnitellut, niin surffailin netissä, ja otin jopa päivätorkut - sellaiset tunnin mittaiset. Jonkun aikaa kävin pihalla istuksimassa (ei tullut edes naapureita ulos aikaa tappamaan, mutta ehkä harmaa päivä ei houkutellut.) samalla kun vein kestokassillisen mainoksia kierrätykseen. Uskomattoman paljon ehtii mainosroskaa muutamassa viikossa kertyä. En kuitenkaan ole viitsinyt kieltää mainosten jakelua, kun joskus siellä mainosten seassa on jotakin sellaista mistä muuten ei tietäisi mitään. Jehovat ja muuta uskonnon tuputtajat sen sijaan ohjeistan siirtymään seuraavalle ovelle. 

save.jpg

ILLAKSI etsin vielä elokuvan. Ja tällä kertaa se oli Haunt. Mukavan rauhallisesti etenevä kummituselokuva, joka ei turhia säikytysefektejä viljellyt.

Perhe muuttaa uuteen taloon, jolla on synkkä menneisyys. Perheen poika alkaa seurustella naapurin kauniin tytön kanssa, ja he löytävät ullakolta vanhan radion, jolla voi kommunikoida kuolleiden kanssa. Yhdessä he alkavat tutkia heräämässä olevaa seksuaalisuuttaan. Tietämättään he herättävät henkiin vaihtoehtoisen ulottuvuuden, joka tuo mukanaan uudenlaisen kauhun.

ITSE pidän tämänkaltaisista elokuvista, joten ei ollut ollenkaan huono pätkä katsottavaksi. ■