tupa.jpg

Eilisiltana jätin herätyksen laittamatta tälle aamulle, sillä ajattelin herätä kun herään. Edes niin että kaupassa ehdin käydä. No, siinä 11 maissa kömmin peiton alta ja luulin että kello on paljon vähemmän kun ulkona oli harmaata ja pimeää. No eipä ollut. Ei siinä sitten edes vielä ollut kiirettä suihkuunkaan vaan kaikessa rauhassa nautin aamukahvin. Iltapäivän puolella sitten kaupassa käymään, ja pitihän se huomioida että huomenna on valtaosa kaupoista kiinni. Kummastuttavan vähän oli asiakkaita, ehkä olivat tulossa lähempänä sulkemisaikaa.

Päivällä ei edes jaksanut sataa (nyt illalla muisti taas), joten kaupassa käynnin jälkeen lähdin vielä erikseen kävelemään. Kuvia en edes viitsinyt miettiä, kun oli niin harmaata. Kunhan tulee aurinkopäivä ja aikaa sattuu olemaan, niin pitänee käydä kuvaamassa se eräs rakennus/sisäänkäynti ja jatkaa sen jälkeen vaikka kiertelemään tuota rantapolkua, josko löytyisi jotakin kameralla tallennettavaa.

Illalla oli sitten pyykkitupa. Viikolla oli ilmestynyt uusi kuivuri tupaan. Siinä kun sain pyykit kahteen koneeseen pyörimään, oli aikaa tutustua uuteen härveliin. Olihan siinä toimintoja ja valintoja kuin sukkulan ohjauspaneelissa konsanaan, mutta kyllä se selkis kun aikansa ihmetteli. Uusi kuivuri on sen verran kookkaampaa kalipeeria, että sinne saa kahden koneen pyykit helposti kuivumaan. Edellisen kuivurin kanssa piti miettiä viekö osan kuivaushuoneeseen. Kyllähän siellä tuli melkein muutama tanssiaskel otettua, kun elämä helpottui tässäkin asiassa. Ja meillä kun sattuu asumaan sellaisiakin ihmisiä, jotka keräävät naapurinkin pyykit kuivaushuoneesta mukaansa. Onneksi osa on jo saatu pois talosta. ■