arki.jpg

KESKIVIIKKONA lähdin puolisoni luo joulua viettämään. Menin suoraan siskonsa asunnolle, ja hän tuli sinne sitten myöhemmin. Vietiin viimeisiä roskia pois, ja jätettiin led-kynttilä ikkunalaudalle palamaan lähtiessä. Käytiin kaupassa hakemassa viimeiset jouluruuat ennenkuin suunnattiin puolisoni asunnolle. Keskiviikkoiltana syötiin ensimmäiset jouluruuat.

TORSTAINA lähdettiin käväisemään taas siskon asunnolla, ja otettiin mukaan kahvinkeitin ja siivousvälineet. Illalla syötiin taas jouluruokia. Oli ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin joulu, jolloin oltiin ihan kahdestaan. Aiemmin jouluumme kuuluivat sisarusten äiti ja hänen poismentyään vietimme joulua kolmistaan siskonsa kanssa. Kyllä siinä siskon asunnolta pois kävellessä tuli mieleen että ennen jouluaattona käveltiin sieltä illalla aina kotiin.

PERJANTAINA mun piti lähteä kotia kohti kun puolisolla oli aikainen herätys lauantaiaamuna. Kun julkinen liikenne oli pysähdyksissä, jäi vaihtohdoksi käveleminen tai taksi. Taksi olisi tullut turhan kalliiksi joten lähdin kävelemään. Puoliso kyllä moneen kertaan hoki, että ota taksi vaikka matkalla jos et jaksa kävellä. Tuumasin itse että parin tunnin taivalluksen jälkeen olen kotona. Ja mukavahan siellä oli kävellä, muutama aste pakkasta eikä satanut mitään eikä tuullutkaan. Tunnin kävelyn jälkeen olin jo puolimatkassa ja soittelin siitä puolisolle että mihin asti olen ehtinyt, ja kun toinen reilu tunti oli kulunut (pysähtelin matkalla kuvia ottamaan) soittelin että kotona ollaan. Kyllä puoliso hieman hämmästeli että koko matkan jaksoin kävellä, mutta kun kiirettä ei ollut eikä kauheasti kantamuksiaan niin hyvin sen jaksoi.

LAUANTAINA piti käväistä kaupassa hakemassa jääkaappiin täydennystä, se kun jäi tyhjäksi joulun viettoon lähtiessä. Paljon muuta en lauantaina tehnytkään, paitsi kokkasin taas riisi-papu-kasvispannua useammaksi päiväksi. Illan vietin elokuvien seurassa.

TÄNÄÄN käväisin Lidlillä hakemassa suolaista ja jogurtteja, ja samalla tein kävelylenkin. Eilinen reilu -6 asteen pakkanen oli taas lauhtunut pariin asteeseen, joten kelpasi kävellä. Alkuillasta ryhdyin purkamaan sähköpostia, sinne kun oli vielä viestejä tullut ennen joulua. Erääseen tarjoukseen oli vastattu "kyllä", eli ensi keväänä on taas hieman isompi taittohomma tiedossa. Uusi graafisia ohjeistuksiakin oli tullut mutta en jaksanut vielä alkaa lataamaan niitä kaikkia tiedostoja mitä siellä oli.

JUOLAHTI mieleen että kohtahan mulle pitäisi tulla se yli 700-sivuinen opus postin tuomana kotiin, niin näen millainen siitä loppujen lopuksi tuli. Laittelen viestiä asiasta kunhan vuosi ehtii vaihtumaan.

VIIKOLLA pitäisi hakea laatikollinen viherkasveja sieltä asunnolta ja samoin se iso limoviikuna. Samalla voisin kiikuttaa sieltä loput matot roskiin (jätettiin sinne huonokuntoiset matot kun kuitenkin siellä vielä kävellään). Puoliso hakee siivousaineet ja sitten suljetaan se ovi viimeisen kerran. ■