kehys.jpg

EILINEN päivä valkeni taas vaihtelun vuoksi kirkkaassa auringonpaisteessa. Kävellessä tahtoi jopa tulla lämmin. Muutama hurja oli jo shortseissa liikkeellä, mulla taitaa kyllä mennä toukokuun puolelle ennenkuin itse shortsit kaivan esiin. En ihan vielä niihin.

PÄIVÄN agendassa oli taas sitä ikuisuuskirjaa. Työn alle ottamaani lukuun ei onneksi tule niitä mysterrikuvia, mutta uusia kuvia (jotka koneella jo on) kylläkin. Ja niitä tuli ihan mukavasti. Ennen yhdenkään kuvan lisäämistä sivuja oli jo 50, ja kun väliin lykkäsi muutaman uuden kuvan, niin saattoi arvata että kaikki lopputeksti juoksi melkoisesti eteenpäin. Ja tietty kuvat joutui asemoimaan uudelleen. Oli siinä hymy herkässä :) 

ILLALLA oli kokous joka ei tällä kertaa kestänytkään kuin puolisentoista tuntia. Se joka asiaan takertuva henkilö oli onneksi poissa niin päästiin etenemään sutjakkaasti. Pihaan päästyä kiersin katsastamassa mitä kuuluu kukkapenkille ja eipä siinä juurikaan enää lunta ole. Ei sitä silti vielä pääse kuokkimaan eikä muokkaamaan, mutta eihän tässä kiirettäkään ole. Ensi syksynä pitää muistaa ostaa kukkasipuleita vähän useampi pakkaus, ja laittaa niitä sille viime syksynä raivaamalleni alueelle.

EILEN tarjoutui tilaisuus lähteä toukokuussa Turkuun,  matkat ja majoitus maksettaisiin. Jostakin syystä ei Turku ole koskaan tuntunut puoleensavetävältä kaupungilta. Jokunen kesä sitten oltiin siellä lomalla viikon verran, eikä se oikein tuntunut sellaiselta kaupungilta että siellä kovin usein haluaisi käydä. Tässä on vielä pari viikkoa aikaa miettiä haluanko lähteä sinne yhden viikonlopun viettämään. Plussapuolena on se että siellä ei tarvitse muuta kuin mennä paikan päälle, syödä ja muutama drinksu juoda ja koittaa viihtyä. Pitää katsastaa miten sen kanssa tekee. Toisaalta vaan kun tuo touko-kesäkuu on muutenkin menoja täynnä, niin voisi kai sitä yhden viikonlopun kotinurkissakin pysyä.

JOKUNEN viikko sitten mainitsin että toimittaja saattaa soittaa ja kysellä jotakin. Onneksi ei soittanut :) Kuuleman mukaan riitti se 150 sivua tekstiä jonka laitoin pohjatietojen keräämistä varten. Nyt joutuu vielä muutaman viikon odottamaan ennenkuin näkee kuinka laaja juttu on lehteen tullut. Edellisellä kerralla oli aukeaman mittainen, eli ihan kohtuullisesti oli palstatilaa annettu. 

TÄMÄ aamu olikin taas harmaampaa mallia. Kyllä se aurinko yritteli pilvien lomasta kurkkia, mutta ei oikein kunnolla päässyt paistamaan.  Mutta mukavan lämmintä oli. Pitänee ryhtyä harkitsemaan ohuempaa takkia, vaikka ei tuo nykyinenkään mitenkään paksu ole. Silti tulee lämmin kävellessä. Katsastetaan nyt kuitenkin ensin mihin suuntaan kelit muuttuvat, kun kerran ovat uhkailleet että olisi vuorossa kylmempi jakso. Puolen päivän aikaan iso luuta lakaisi yläkerrassa ja päästi auringon esiin.

PÄIVÄ jatkui sen kirjan seurassa. Sain sen "tuskallisen" luvun tehtyä. Tai siihen  malliin mihin sen nyt pysty. Edelleen puuttuu kuvia, ihan reilustikin. Laitoin kuitenkin taas tämän keskeneräisen PDF-tiedoston katsottavaksi. Kaksi lukua on vielä tarkastamatta, ja sitten joku toimitusryhmästä alkaa kirjoitella kuvatekstejä ja loput kuvatkin olisi siinä vaiheessa mukava saada. Kuvatekstien puuttumisen ymmärrän sillä alkuperäinen kirjoittaja ei niitä pahemmin ollut laittanut kuvien kohdalle, tarkoituksenaan oli varmasti laittaa ne vasta sitten kun kaikki teksti ja kuvat olisivat paikoillan. Mutta valitettavasti hän ei koskaan päässyt näkemään kirjaansa valmiina, eikä kirjoittamaan viimeistä lukua loppuun asti. Siirryin sitten yhtä lukua aiemmas ja kuinka ollakaan siihen sain sitä korjattua tekstiä laitettua ihan isomman pätkän. Kaksi lukua on kokonaan tarkastamatta huomasin.

ILTAPÄIVÄLLÄ kirjan toimittaja toi sitten uuden luvun korjaukset ja samalla osalle mysteerikuvista paikat. Aika monta kuvaa niistä menee yhteen lukuun, eli saan sen pois käsistäni niiden osalta. Samoin iltapäivällä tuli puhelu että laitoin sulle tietoa mainokseen tulevista asiosta, teetkö hienon mainoksen? Kello oli 15 siihen aikaan joten mainoksen tekeminen menee huomiselle. Eikä haittaakaan, mainosta kaipaava henkilö ei ole huomenna paikalla joten ei tarvitse kiirehtiä. Kunhan maanantaina on siellä.

KOTIIN tullessa kurkkasin kukkapenkkiä ja näkyihän siellä viime syksyn ja aiemmin istutettujen sipulikasvien terhakat alut. Viime keväänä jänikset kävivät syömässä tulppaanien varret, toivottavasti tänä keväänä pysyvät poissa. Tänään en etsikään leffaa vaan sukellan vaihteeksi kirjan pariin. Jää sitten jotain katsottavaa viikonlopuksikin. ■