giphy.gif

Keli nimittäin. Aamulla herätessä kuuden jälkeen aurinko kurkisteli taivaanrannassa ja vihjeitä siitä, että saattaisi päivän mittaan näkyä korkeammallakin. Ja mitä vielä, eihän siitä mennyt kuin hetki niin alkoivat pilvet kasaantua taivaalle ja taas alkoi sade. Yhtä harmaa päivä kuin eilenkin ja iltaan asti satoi. Kyllähän taas on luvattu kuinka kelit paranee,  Vapuksi jo parempaa keliä ja sen jälkeen vain parempaa:

Sunnuntaina vappupäivänä sää jatkuu melko samanlaisena. Etelä-Suomen pilvipeite on hieman hajanaisempi ja sateita ei ole odotettavissa niin paljon kuin lauantaina. Länsi-Suomessa elohopea kapuaa 12-14 asteeseen. - Itä-Suomessa ilmamassa viilenee hieman ja korkeimpiin arvoihin tulee pari astetta pudotusta. Edelleen liikutaan siinä 15 asteen korvilla, Föhr sanoo. Etelä-Lapissa lämpötila nousee 12 asteeseen, Pohjois-Lapissa lämpötila pysyy lauantain tapaan 5-10 asteessa. Alkuviikolla sään suhteen ei suuria asioita tapahdu. - Maanantaina asteen tai pari viileämpää ilmaa virtaa lännestä, mutta tiistaina taas lämpenee. Kokonaisuutena ei vappuun nähden tapahdu suuria muutoksia. Föhrin mukaan vapun jälkeen nautitaan lämpimästä ilmamassasta. Maan etelä- ja keskiosiin, aina Etelä-Lappiin saakka, on luvassa 15 lämpöastetta tai hieman yli. - Mitään suurempia sateita ei ole tiedossa, korkeapaine vallitsee ensiviikon puoliväliin asti. Paikallisia iltapäiväkuuroja voi olla, mutta aika mukavaa säätä on luvassa. Suomalaiseksi kevätsääksi sanoisin, että hyvinkin kohtuullista, Föhr muotoilee. (IL 29.4.2016)


Aamulla sitten sen eilen tulleen mainoksen/kutsun pariin. Vaikka mulla olikin pohjat ja graiikka siihen valmiina, niin ajattelin kuitenkin osan grafiikasta uudistaa, sillä samanlaisella mainoksella/kutsulla on menty jo useampi vuosi. Oli siis jo korkea aika päivittää ilmettä. Samalla muokkasin grafiikkaa niin, että otsikkotekstitkin pystyy tkemään taitossa eikä niitä tarvitse enää kuvankäsittelyssä laittaa paikoilleen. Pohja on nyt sellainen, että pienin muutoksin sen voi nostaa Wordin vesileimaksi, eli hätätapauksessa pystyvät itsekin tekemään, tai käyttämään pohjaa toisen tapahtuman mainoksen pohjana.

Ja tämä asiakas on aina niin nopea maksuista huolehtiessaan. Nytkin kun olin mainoksen laittanut nähtäväksi, tuli jo kysymys "mennäänkö entisillä hinnoilla? laitan heti maksuun". Kyllähän tuollaisille mielellään tekee.

Kieltämättä melko mukavalle näyttää kalenteri ensi viikon osalta, joka ikinen päivä näyttää vihreää :) Eikä siinä taida olla kuin viisi viikkoa väliä, kun sen jälkeen on taas kaksi vihreää viikkoa. Se lomanpätkä päättyy tällä kertaa juhannukseen, mutta joskus näinkin päin. Eipähän tule juhannusta juhlittua ylenmäärin.


Päivän päätökseksi pyöri pesukone parin koneellisen verran. Nyt kelpaa tosiaan kun kämppä on siisti ja pyykkikorikin on tyhjä. Huomisaamuna tyhjenee jääkaappi ja tiskipöytä (eipä siinä kyllä juuri mitään olekaan). Mukava lähteä pois kun tietää ettei kotiin tullessa ole odottamassa tiskiröykkiö, kasvamassa mahdollisesti jotakin epämääräistä.

Kerran olin kesäaikaan kauempana viikon mittaisella kurssilla opiskellen ja majoittuen, ja kun tulin kotiin, huomasin unohtaneeni  avaamattoman ranskanleipäpaketin keittiön pöydälle. Se olikin sitten niin vihreä ja pullistunut, että epäröin uskaltaako koko pakettiin koskea ettei possahda homeet pitkin keittiötä. Sain kuitenkin ehjänä roskiin. Sen jälkeen ei ole jäänyt ruokia pöydille eikä edes jääkaappiin kun pidemmälle reissulle olen lähtenyt. Eikä muuten ole tullut ostettua ranskanleipääkään.


Eilistä leffaa vuokratessani sattui silmiin toinenkin jonka voisin katsoa. Tässä kun ei vielä ole kiirettä peiton alle, niin josko siirtyisin videovuokraamoon ja katsoisin, onko yhtä huono onni kuin eilen. 


kiristys.jpg

Nyt kun lomalla on aikaa voisin osallistua vaikka tuohon. Enemmän tietoa Facebookissa. ■