kuva.jpg

AAMU oli todella harmaa, mutta sade oli aikatauluttanut itsensä oikein sopivasti. Sade saapui vasta kymmenen aikaan ja loppui iltapäivällä kolmen kieppeillä, eli ei tarvinnut kastua. Eikä kelikään houkutellut nyt ulos kahville, joten sateenvarjokin pysyi kuivana.

KÄYNTIKORTTEIHIN tuli kommentteja. Yhdessä kortissa piti vaihtaa tausta kun kortin omistaja ei tee samanlaista työtä kuin muut kortin saajat, ja toisesta kortista piti poistaa yksi sana. Nämä nyt olisi voinut ilmoittaa jo kortteja tilatessakin mutta eipä tuo iso homma ollut. Korttien tulevat haltijat tarkastavat vielä tietonsa ennenkuin laitan ne painoon. Jos hyvin käy niin huomenna. Ulos tulevaa alumiinikylttiä ei uusitakaan kun joutuvat etsimään uudet tilat sillä kyseinen rakennus menee maan tasalle. Milloin purku alkaa sitä en huomannut kysyä. Pitää jonakin aurinkopäivänä käydä räpsäisemässä siitä kuvia, niin tulee tallennettua katoavaa kaupunkia. Sitä on tullut tallennettua jo 80-luvun alusta asti.

TARKOITUS oli ensin jättää siivoaminen perjantaille mutta niin siinä vain kävi että puoli viiden aikaan alkoi imuri laulamaan. Mattoja en viitsinyt tamppauksen jälkeen jättää ulos kun sen verran kostea ilma oli, etteivät suotta ime kosteutta itseensä. Ei se olisi niin mukavalle tuntunut kävellä kosteannihkeillä matoilla. Huomisillalle jätin pyykkäykisen, niin ei tarvitse perjantaina muuta kuin pakata kassi viikonloppua varten. Eikä sielläkään kovin kummoisesti tarvitse, kun puoli viiteen asti on ohjelmaa ja sitten iltajuhla kello 20 alkaen. Ehtisihän siinä juuri ja juuri käydä altaissa räpiköimässä mutta taidan jättää väliin, kun menisi aikataulu turhan tiukalle. Eihän sitä nyt tunnin takia altaille lähdetä. Voin siinä väliajalla kiertää katsastamassa maisemia, vaikka eihän sielläkään vielä kovin kesäistä ole. Mutta nyt ainakin näkee hieman paremmin kuin edellisellä kerralla talvella kun käväisin siellä vasta ilta-aikaan.

IKUISUUSPROJEKTIKSI muodostuvasta kirjasta ei vielä ole kuulunut mitään, mutta onhan tässä aikaa toimittaa aineistoa aina ensi viikon keskiviikkoon asti. Sitten olenkin vapaalla aina seuraavan viikon sunnuntaihin asti. Tai loma pitää lopettaa jo perjantaina kun lauantaina on kuvauskeikka, mennee sellainen kuusi tuntia lauantaina siihen. Tällä kertaa pitää melkeinpä livenä laittaa kuvat verkkoon, ja eihän sitä tiedä josko laittaisi videotakin väliin. Katsotaan nyt millaiset fiilikset on ja miten siellä pääsee kuvaamaan. 

HUOMENNA pitäisikin olla poutaa, ja toivottavasti on kun joutuu vaihteeksi liikkumaan paikasta A paikkaan B ja sieltä vielä edelleen useamman pysähdyksen taktiikalla. Eipähän ehdi takapuoli puutumaan istuksiessa. ■