siniset.jpg

EILEN meninkin kuitenkin kävellen kun lauantaina pitää töiden jälkeen käydä kaupassa ja tulen sitten bussilla kotiin raskaan repun kanssa. Illalla kotiin kävellessä tulinkin eri reittiä kun ei tarvbinnut poiketa kaupassa ja matkan varrella huomasin sinistä kukkaa, jonka ajattelin sopivan siihen meidän rinteeseen. Illalla piti vielä sapuskan jälkeen käydä antamassa vettä kukille kun oli niin lämmin päivä. Ja kyllä multa oli taas kuivahtanut päivän aikana.

TÄNÄÄN oli pyöräilypäivä. Puolisen tuntia ennen töihinlähtöä sateli hetken vettä mutta kun tuli aika lähteä, oli taas poutaa eli pyörällä läksin. Pakkasin reppuun eväiden lisäksi pienen istutuslapion ja muovipussin niin että kotiin tullessa tulen samaa reittiä kuin eilen ja kaivan ne siniset kukat matkaani. Iltapäivällä ja alkuillasta tuli taas muutama pieni sadekuuro, ja kotiinlähdneön lähestyessä näytti siltä että on siinä ja siinä joudunko sateessa fillaroimaan kotiin.

EIPÄ kuitenkaan satanut, ja sain kaivaa kukat kaikessa rauhassa reppuuni kun ohikulkijoitakaan ei ollut. Jonkinlainen miete mulla oli siitä mikä kukka olisi kyseessä, mutta varmistin FB:ssa kukka-alan ammattilaiselta mikä mahtaa olla kyseessä. Ja sehän oli peurankello. Odottavat nyt kylpyhuoneessa huomista tai sunnuntaita että pääsevät sinne rinteeseen.

HUOMENNA on työpäivä ja samalla kävelypäivä. Pitää katsoa jaksaako sitä kotiin tultua lähteä rinteeseen vai jätänkö sen homman sunnuntaille. Huomasin nimittäin kun eilen kuljeskelin katselemassa tilusten laitamilla ruohikon seassa taas sitä samaa kellokukkaa jota viime kesänä siirsin rinteen kukkapenkkiin. Eli sinne on mentävä kaivamaan ne ylös ja siirrettävä viimevuotisten seuraksi. Sunnuntaina jos jaksan voisin käydä hieman etäänpänä katsomassa kasvaisiko siellä mahdollisesti päivänkakkaraa. Jos kasvaa niin voisin tuoda sitä meidän kukkapenkkiin myös. Se on upea kukka kun se kasvaa isoina mätäinä, ja kukkii pitkään. Saahan sen siemenistäkin kasvatettua mutta menee pari vuotta ennenkuin ensimmäiset kukat tulevat.

MELKOISEN harmaana on taivas taaskin, ja lämmintä. Sääennusteen mukaan huomisaamuna ei kuitenkaan pitäisi sataa vaan olisi jo melkein +16 astetta lämmintä kun lähden töihin talsimaan. Ja iltapäivällä mentäisiin jo yli +20 asteen kotiinlähdön aikaan.

TÄNÄÄN muuten illalla näytti siltä etä saadaanko myymälä edustuskuntoon huomisaamua varten kun tehtävää oli niin paljon. Työkavereina oli illalla sellainen tehokaksikko jota ei tarvinnut pahemmin kehoitella, vaan oma-alotteisesti siistivät myymälää ja sulkemisajan aikaan myymälä oli siinä kunnossa että ei tarvitse aamulla tekemättömiä töitä murehtia. Ehtivät lähteä niin nopeasti etten ehtinyt kiittää aherruksesta, joten täytyy muistaa tehdä se heti huomisaamuna kun sama parivaljakko tulee aamuun kanssani. Ajattelin lisäksi käydä ostamassa heille tuoreet munkit niin että saavat kahvitauolla hiukan herkutella. ■