home.jpg

Nyt ollaan taas kotona, tai tulinhan mä jo eilen iltapuolella. On se vaan mukavaa päästä aina omaan sänkyyn :)

Perjantaina jätin sähköpostin tarkastamisen iltaan, ettei suotta mikään siellä mahdollisesti oleva sotkenut päivän agendaa. Ja olihan siellä parikin työviestiä taas.

Ensimmäinen oli taholta, jolle tein niitä käyntikortteja. Olivat pyytäneet painoa tekemään vielä yhden kortin, mutta paino olikin ilmoittanut että pitää tilata mun kautta niin pääsevät helpommalla. Ja tulossa olisi kuulemma jokin postikortin tapainen juttu, ehtisinkö tehdä? Kerroin että ehdin ja samalla senkin, että ensi viikon olen lomalla.

Toinen viesti koski sitä omakustannekirjaa, tekijä päättikin että tehdään A5 kokoon ja vaakasuuntaan. Ja kuulemma niin nopeasti valmiiksi kuin mahdollista...

Eilisiltana en sitten kotiin tultua viitsinyt tehdä muuta kuin sen käyntikortin. Laitoin sekä painoon että tilaajalle, niin että tilaaja voi laittaa painosmäärän suoraan painoon, eikä kierrättää kyseistä tietoa mun kautta. 

Muutoin eilen ei jaksanut mitään, katselin tai ainakin yritin telkkua mutta huomasin torkahtelevani vähän väliä joten katsoin parhaimmaksi painua pehkuihin.

Tänään aloitin sitten sen A5-julkaisun tekemisen. Koska taas taiton ulkoasu oli kokonaan mun päätettävissä, niin menihän siinä tovi ennenkuin keksin miltä sivujen tulee näyttää. Lähinnä otsikoiden paikka oli hakusessa, mutta sain ne sijoitettua aina samalle korkeudelle sivusta riippumatta, niin että tekstipalsta alkoivat aina samalta korkeudelta. Kun kuitenkin oli A5-kokoinen sivu ja vaakaan, niin tekstiä on mukavampi lukea kun se on kahdella palstalla. Sain tuossa iltasella julkaisun kasaan ja laitoin kirjoittajalle vedoksen nähtäväksi. Eiköhän se saada painoon ennen vappua. 

Huomisaamulle onkin kaksi kirjapainonkeikkaa: toisesta haen valmiit opukset ja toiseen painoon vien uuden työn. Kunhan saan tietää kakkospainon toimituspäivämäärän, voin sopia kirjojen noudon toiselle päivälle. Kun kakkospainon työ on valmis, haen sen ja saman tien kirjekuoriin ja Postin hellään hoitoon. Ehtii näin sen verran hyvissä ajoin, että ihmiset huomaavat että risteily siirtyi perjantaille. 

Kaveri soitteli aamupäivällä että kurkkunsa on p*rkeleen kipeä. Ei tiennyt vielä pääseekö huomenna töihin. Aikonee ilmeisesti jonkin pillerikuurin noutaa joka tapauksessa. Saa nähdä muuttaako tämä vappusuunnitelmia. Oli nimittäin tarkoitus viettää vappua, käydä nauttimassa kuohuvaa ja olutta, mutta onnistuuko lääkekuurin kanssa? Ja tietty, onko vappuna sellainen keli että ulkona voi viihtyä, vai tuleeko lunta ja räntää taivaan täydeltä.

Lomaviikolla en minnekään kauemmaksi tai pidemmäksi aikaa viitsi lähteä, kun kahden viikon lomanpätkä on jo taas kesäkuussa. Silloin saattaa Tampere kutsua. Mitään en vielä varmaksi ole suunnitellut. Olisihan tuossa Helsingin matka toukokuussa, mutta alkaisi olla näitä menoja ja rientoja sitten jo liikaakin. Kesäkuussakin kun on kahtena perättäisenä viikonloppuna menoa. Pitäähän sitä joskus kotonakin olla. ■