puu.jpg

ENPÄ olisi eilisiltana osannut kuvitella että tänään olen jo kello 11 aikaan kaupungilla hoitamassa asioita. Niin vain kävi, heräsin varhain ilman kellon soittoa, aamutoimet menivät melkein kuin itsestään, ja niinpä huomasin olevani hyvissä ajoin ennen puoltapäivää harmaassa ja tihkusateisessa kelissä keskustassa pyörimässä. Hoitelin muutaman asian, kävin kirjastossa ja kaupassa ja palasin kotiin. Iltapäiväpuuron jälkeen laitoin pyykit koneeseen ja kello 16 oli jo kuivat pyyki vaatehuoneessa. Mukavaa vaihtelua kun tavallisesti pyykki valmistuu vasta kello 21 tai sen jälkeen.

SIINÄ pyykin pyöriessä oli aikaa tehdä vielä roikkumassa olevia rästihommia, niin että tällä viikolla ei mitään pahemmin enää ole. Toisaalta kun työvuorot vaihtuvat joka päivä aina viikonloppuun asti, niin ei siihen mitään ylimääräistä kaipaakaan, hyvä kun jotenkuten pysyy tiedossa että onko aamu vai ilta ja mihin vuoroon menen milloinkin.

ILTAPÄIVÄLLÄ aurinkokin suvaitsi näyttäytyä reilun tunnin ajan ja heti lämpötilakin kohosi melkein +3 asteeseen. Kyllä nyt on sohjoa, mutta saattaa olla kadut jäävät ajamatta/auraamatta, sillä kyllä tämä keli pian sen sulattaa. Ennen viimeaikaisia lumisateita lämpimien jälkeen näkyi jo kukkapenkkien reunalankkuja, mutta niin paljon tuli uudestaan lunt että vielä ei ole lankut tulleet uudestaan näkyviin. Painuneet ovat hanget kylläkin, joten jospa ensi viikolla jotain alkaisi näkyä. Tänään kylvin ohransiemenet, pääsiäisenä voipi olla melkoisen korkea kasvusto. Muuten en pääsiäistä juhlikaan.

VIELÄ on aikaa juoda iltakahvit ja katso Netflixiä. Huomenna kutsuu aamuvuoro, ja siellä kuulen tämän Vaikean Asiakkaan tapauksen viimeisimmät kuulumiset. Onneksi asia on saatu ainakin tältä osin päätökseen, mutta mitä hän keksi taas tulevilla viikoilla, jää nähtäväksi. ■