usko.jpg

LÖYSIN muutama päivä sitten kaapin perukoilta kaikkien sinne heitettyjen papereiden alta (kun innostuin iltapuhteina raivaamaan sitä röykkiötä) vanhan ulkoisen kiintolevyn. Eipä se kovin iso ollutkaan tallennustilaltaan, joten päätin viedä sen toimistolle. Tottakai piti ensin katsastaa mitä sieltä löytyi: olin josku näköjään ostanut kuvapaketin, jota tosin ostamisen jälkeen ei tainnut kertaakaan käyttää, iki(siis todella)vanhoja työtiedostoja, joilla ei enää ollut mitään virkaa, valokuvia jotka lienee otettu jollakin halpispokkarilla jne. Ja löytyihän sieltä oheinen tekstinpätkäkin, jonka olen joskus jostakin tallentanut. Teksti ei siis ole omaani, mutta olen samaa mieltä.


LÄHES kaikki nykymaailman johtavat ajattelijat ovat yhtä mieltä siitä, että osittainenkin luottamus raamatun sanomaan ja sen näennäiseen psykologis-filosofiseen tekstiin on ihmiskunnan suurimpia erheitä.

KIRJALLISUUDEN nobelisti V. S. Naipaul sanoo mm. seuraavaa: "Uskonto on ihmiskunnan vitsaus, joka tallaa mielikuvituksemme ja tahtomme ajatella ja kokea."

SAKSALAINEN filosofi Ludwig Feuerbach, joka kuului "nuorhegeliläiseen" koulukuntaan, vaikutti suuresti eri maiden johtaviin ajattelijoihin.

USEAT kylläkin kritisoivat hänen monistista ja psykologista ajattelutapaansa.

LUDWIG Feurbachin filosofia oli materialistista ja sensualistista (=fiolosofinen katsomus, jonka mukaan kaikki tieto voidaan palauttaa aistimuksiin, Eettisen sensualismin mukaan aistinautinto on korkein hyvä).

USKONNOT ovat vain ihmisen taivaaseen heijastamaa maanpäällistä todellisuutta. Kristinusko, kuten muutkin uskonnot, ovat luonnon, tieteen ja ihmisyyden vihollisia ja sen tilalle olisi asetettava elämänmyönteinen altruistinen (toisten henkilöiden edun asettaminen oman edun edelle) ja edistyksellinen moraali.

RAAMATTU sinänsä on taitavasti kyhätty kokoon. Siinä on sivut pullollaan kauniita ja viisaita aforismeja. 

JOKA tapauksessa kristinusko jne. on jäte vanhoista taruista, vanhasta maailmankatsomuksesta ja taikauskosta, ja se on olemuksellaan palvellut omistavien luokkien yhteiskunnallisia ja valtiollisia etuja.

USKONTO on ahdistetun luomakunnan huokaus, sydämettömän maailman sydän ja hengettömien olosuhteiden henki. Suomen valtion krkon merkillisyys on myös se ihme, että peritään kirkollisveroa, niin luonnollisilta henkilöiltä kuin yrityksiltäkin! ■