sun.jpg

PERJANTAINA pysäkkiä kohti kulkiessani aurinko hiipikin esiin ja antoi kyytiä harmaalle, pilviselle taivaalle. Ennen hoitajalla käyntiä kävin katsastamassa tarvikejakelun jonottajien määrän, että ehdinkö käydä siellä ennen hoitajan tapaamista. Siellä ei ollut kuin kaksi jonottajaa joten jäin odottamaan omaa vuoroani. Puutelistalla oli lansetit ja mittaliuskat. En siinä ehtinyt kuin 10 minuuttia istuksia kun pääsin jo hakemaan tarvikkeita. Tiskin takana kerrottiin että nykyisen mittarin testiliuskojen toimittamisessa on vaikeuksia, joten mittari vaihdetaan toiseen. Melkoisen tekninen härpäke uusi mittari onkin. Tarvikejakelija kysyi onko mulla jokin muu kuin Nokian puhelin, ja kun vastasin että on niin antoi vielä esitteen, ja siinä mukana oli latauslinkki. Ohjelman asentamalla saa siirrettyä mittarin tiedot puhelimeen asennettavaan sovellukseen Bluetoothin kautta. (Tänään selasin mittarin ohjekirjaa, ja sieltä löytyi vielä linkki josta sai koneelle asennettavan sovelluksen ladata. Mittari kiinni USB-piuhalla ja tiedot siirtyvät automaattisesti ohjelmaan. Sieltä on tarvittaessa helppo tulostaa mittaustulokset juuri halutulta ajanjaksolta, voi asettaa mittariin vaikka mitä säätöjä päälle).

HOITAJALTA matkasin kauppaan hakemaan vielä olutsalkun tuomisiksi. Repussahan oli jo kylmä kuohari valmiina. Hurautin taksilla kohteeseen niin tarvinnut perillä raahata sitä salkkua ylämäkeen. Perillä sitten sihautettiin ensimmäiset oluet auki, ja kun aurinko paistoi mukavasti siirryttiin ulos istuksimaan. Siinä päätettiin kokeilla samalla onko sähkögrilli vielä älyissään, kun illalla oli tarkoitus tehdä hampurilaisia. Olihan se toimintakuntoinen, kun vaan ensin hokattiin käydä naksauttamassa kytkintä asunnossa niin että ulkopistorasiaankin tuli sähköä. Kaveri väitti että oli painanut oikeaa kytkintä mutta se olikin viereinen josta ulos tuli sähköä. Tehtiin siinä pieni välipala grillaamalla Jyväleipää. Maistuu muuten todella hyvälle grillattuna. Siinä oetteiin olutta ja välillä käytiin istuksimassa sisällä kun tuuli kiusasi jonkin aikaa ulkona istuessa. Illan alkaessa hämärtyä grilli kuumaksi uudestaan ja tehtiin ne hampurilaiset. Pihvit olivatkin tällä kertaa siipikarjaa, mutta hyvin nekin hampurilaisiin sopivat. Pitkälle iltaan istuttiin sitten kuuntelemassa musiikkia ja höpisemässä kunnes oli aika kömpiä peiton alle.

LAUANTAIAAMU valkeni aurinkoisena joten ei tarvinnut ulkona kärvistellä sateessa ja kylmässä. Katseltiin pari leffaa ja juotiin loput oluet pois. Hänkin oli käynyt noutamassa jokusen oluen, niin että riitti lauantaillekin juomaa. Tosin vain siinä määrin, että kotiinkin vielä pääsi. Alkuillasta olin kotona, kiepahdin lähikaupan kautta hakemassa lähinnä kahvimaitoa kun sapuskaa oli varattuna jo valmiiksi. Katselin euroviisujen esikatselut ja melkoinen istumamaraton se olikin. Sen jälkeen oli hyvä käydä nukkumaan.

TÄMÄN aamupäivän pakollisiin kuvioihin kuului Doctor Who, ja sen jälkeen otin käsittelyyn sen kirjan johon tällä viikolla tulee lisää kuvia, työkansion ja järjestelin sen niin että en sekoita jo käsiteltyjä kuvia uusiin. Saa nähdä joko huomenna soittaa ja tuo ne kuvat. 

TULEVALLA viikolla ei olekaan ainuttakaan päivää, jolloin ei olisi jotakin menoa johonkin suuntaan. Neljänä päivänä päiväsaikaan ja yhtenä päivänä vasta reilusti iltapäivän puolella loppuen illan pimetessä. Ja ensi viikolla onkin kaksi menoa vasta lähempänä alkuiltaa.

OLISIKOHAN tänään taas aika katsoa löytyykö jotakin elokuvaa katsottavaksi. Telkkarista kun ei taas oikein mitään näytä tulevan. Siitä tietää että kesä on tullut kun Maikkari tai Sub näyttää taas kaikki Poliisiopistot uusintana ties kuinka monennen kerran. ■