syssy.jpg

AAMULLA paistoi upeasti aurinko herätessä mutta aivan niin aurinkoisena ei säilynyt kuitenkaan. Lämmintä oli, joten edelleen mentiin shortseilla.

LEHDEN teko jatkui, siltä osin kuin pystyin sitä vielä neuvottelematta jatkamaan. Piti sitten lähteä keskustelemaan sisällöstä, paria artikkelia piti muokata ja muutamalle tyhjälle mutta varatulle sivulle piti päättää sisältö. Kaikkea aineistosta ei voinut laittaa tilan puutteen vuoksi vaan piti valita tärkeimmät ja informatiivisimmat kohdat. Huomenna pitäisi saada osoiterekisteristä tiedot niin voi laittaa painoon ja sieltä Postin huolehdittavaksi.

SEURAAVA etappi oli sen kirjan aineiston noutaminen. Sitä oli paksu kansio, onneksi tekstit ja osa kuvista olivat kuitenkin tikulla. Vielä en edes kurkistanut mitä tikut pitävät sisällään kun piti viimeistellä tuo edellä mainittu lehti ja tehdä yksi mainos eteenpäin laitettavaksi. Lokakuun loppuun pitäisi olla kirjastakin olemassa painoaineisto, eli melko tiukasti sen parissa näin aluksi ainakin pitää olla. Sillä aikaa kun oikolukuvat voi tehdä jotain muuta. Varmaan juoksutan ensin kaiken tekstin taittopohjaan ja sitten käytän päivän (toivottavasti ei) kuvien skannaukseen. Helpompaa käsitellä kuvat sitä mukaa kun tulevat tekstissä esiin, kun ei tiedä etukäteen minkä kokoisena ne siihen sovitetaan.

HUOMENNA pitää käydä hakemassa ne puolukat, jotka olen luvannut ostaa. Ja kuulemma sank/sangot tulevat kaupan päälle. Kyllä mä muutaman euron niistäkin maksan, niin ei tule eikä jää paha mieli kummallekaan. Sieniäkin olisi saatavana mutta en viitsi ottaa kun niitä tulisi varmaankin vaan joulun aikaan käytettyä sienisalaattiin, ei muuten.

PÄIVÄLLÄ sitä kirja-aineistoa hakiessani rouva laittoi mukaan omenoita omasta pihapuusta. Voikin huomenna aamulla tehdä smoothien vaihteeksi omenoista ja banaanista, ja jättää marjat pois. Hieman pienitehoinen on mun nykyinen smoothien tekohärvelini (eikä edes varsinaisesti siihen tarkoitettu), joten voisin huomenna/keskiviikkona käydä katsomassa tehokkaampaa laitetta. Ja kun kotiin tulleessa mainoksessa näkyi tarjouksessa olevan. Voisi jatkossa laittaa huoletta jäiset marjat suoraan kyytiin, nyt pitää olla varovaisempi kun aloittaa. Mikäpä sen parempaa kuin jääkylmä smoothie heti aamulla herättyä.

KESKIVIIKKONA onkin vuorossa iltakoulutusta. Parissa tunnissa pitäisi käydä kaikki olennainen läpi, ja osata tarvittaessa neuvoa kun uusi järjestelmä otetaan marraskuun aikana käyttöön (näin ainakin on alustavasti kaavailtu). Paras muutos järjestelmän vaihdossa on se että lopultakin (kädet ristiin kyynärpäitä myöten) päästään eroon Javasta! Kyllä sen kanssa onkin saanut tapella ihan riittävästi. Piti jo lopulta kieltää Javan päivittyminen kokonaan ettei tarvinnut aina käydä korjaamassa sen sotkuja. Omilla koneilla Javaa ei ole enää aikoihin näkynyt. Flash vielä toistaiseksi on, mutta sitäkään en tarvitse kuin muutamassa paikassa. Ehkäpä sekin saa jossakin vaiheessa lähteä, mutta ei vielä.

TÄMÄ kone pitäisi käyttää huollossa, kunhan vain sopiva hetki löytyisi. BIOS-paristo pitäisi vaihtaa, enkä viitsi lähteä ostamaan kolvia yhtä käyttökertaa varteen. Ja samalla voisivat puhallella pölyt pois.

TÄNÄÄN alkoi sitten se tupakastavieroittuminen niiden tablettien kera. Tai enhän mä tiedä onko niissä oikeasti sitä vaikuttavaa ainetta ollenkaan. Ainakin ovat aivan liian makeita mulle, olisivat tehneet jonkun sitrus-version niistä. Tosin helpompaa varmasti olisi kun lopettaisi kerrasta. Edellisen kerran onnistuin vähän aikaa olemaan ilman kun asetin päivittäisen savukemäärän. Pahinta se on aamulla kun herättyä pitää päästä tupakalle, mutta päivällä voi olla pitkiäkin aikoja polttamatta. Katsotaan nyt kuinka tässä edetään. ■