cook1.jpg

EILISILTANA jätin leffan etsimisen sikseen ja luin Kingin uusinta. Pitäähän se lukea pois että saa palautettua ajoissa. Ja on tuolla muutama muukin kirja vielä odottamassa.

AAMUPÄIVÄN seikkailin televisiokanavilla ja tein lähtöä kauppaan. Ei oikein tahtonut tulla mieleen mitään mitä laittaisi ruuaksi. Kaavailin yhdessä vaiheessa josko viitsisin tehdä kaalilaatikkoa mutta se tuntui jotensakin työläältä. Lopulta päädyin siihen että ostan broilerinsuikaleita ja teen niille itse soosin. Niissä valmiissa pastakastikkeissa (joita tähän ruokaan olisi voinut käyttää) on niin mielettömästi sokeria että kiitos ei. Kaupasta siis broileria, kasvissuikaleita, sipulia, chilimaustettua tomaattimurskaa ja täysjyväriisiä valmiiksi keitinpussissa. Jonkun verran kuitenkin pitää helpottaa ruuanlaittoa.

KIERTELIN torilla katselemassa ja kuuntelemassa kunnallisvaaliehdokkaiden puheita ja kehuja itsestään, ja söin jopa yhden letun joita eräällä teltalla tarjottiin. Enpä siellä viitsinyt myöntää että olin jo äänestänyt, ja puolue joka lettuja tarjosi ei todellakaan ollut se jonka ehdokasta äänestin. Harmillisesti ei Piraattipuolueella ollut täällä ehdokasta, joten piti etsiä seuraavaksi paras vaihtoehto.

KOTONA oli kaurapuuroaika, ja ruuanlaiton jätin illemmalle. Tähtäimessä oli että ruoka on valmista ja olen saanut tiskattua juuri ennenkuin Haluatko miljonääriksi? alkaa. Seikkailin netissä ja siivosin koneen työkansiosta valmiita töitä arkistolevylle. Pitäisi muistaa laittaa lasku niistä korteista joskus huhtikuun loppupuolella niin ei se pääse unohtumaan. Tosin pitää taas selvittää onnistuuko ihan laskuttamalla vai pitääkö tehdä työsopimus yhdelle päivälle. Ryhdyin kokkaamaan oikeaksi katsomaani aikaan, ja Haluatko miljonääriksi? -ohjelman tunnus alkoi pyörimään juuri kun olin saanut viimeiset kulhot kuivattua erilliseen astiakaappiin. Saatoin siirtyä sapuskan kanssa telkkarin eteen. Hyvin onnistui kokkaus, kasvikset jäivät kokonaisiksi niin kuin oli tarkoituskin. Kummastelin vain riisin keitto-ohjetta, että suolan lisäämisestä keitinveteen ei ollut mainintaa, mutta tottakai laitoin. Riisiä on turha yrittää suolata sen jälkeen kun se on kypsää.

IRONMAN 3 -leffaa ei ole tullut katsottua visiinkin kuin kerran, joten se pyörii nyt ruudulla. Vosin tuon pätkän jälkeen laittaa iltakahvit ja sitten siirtyä toisen leffan pariin.. ■