lumipensas2.jpg

PÄIVÄLLÄ töihin lähtiessä oli vajaan neljä astetta pakkasta, pilvistä ja poutaa. Oikein sopiva keli kävellä. Töihin saavuin taas ajoissa, joten kävin hakemassa kahvit ja siirryin takapihalle juomaan kahvit. Työkaveri tuli samaa matkaa, ja kertoi että kun Äiti Aurinkoinen oli viikonloppuna töissä, oli hän sössinyt pahemman kerran. Pahimmillaan olisi koko putiikki voinut palaa. Ja kassatkin olivat kuulemma miten sattuu aamulla. Esimies oli tietysti huomauttanut asiasta mutta Aurinkoinen oli kuulemma kuitannut suurin piirtein vain ettei tullut sitten ajatelleeksi. 

ILTAPÄIVÄN lopuilla tuli työkaveri kysymään voisinko mä tulla huomenna iltavuoroon kun muuotin hän olisi yksinään sulkemiseen asti. Mulla oli huomiselle aamuvuoro, mutta samapa tuo kun torstaina on kuitenkin vapaa joten lupauduin tulemaan iltavuoroon. Ja saanhan nukkua aamulla pidempään.

KOTIIN kävellessä huomasin pakkasen lauhtuneen, ja kotiin päästyä sitä ei ollutkaan enää kuin parisen astetta. Ja kohti plussaa ja vesisateita ollaan ennusteen mukaan menossa. Huomenna pitäisi tulla vettä koko päivä (alkaa jo aamuyöllä) ja jatkua aina pitkälle torstaiyön puolelle. Ja sen jälkeen mentäisiin plussalla. Saapa nähdä jääkö maahan valkoista vai tuleeko vettä niin paljon että maa on kohta taas mustana. 

TÄNÄÄN tuli toisesta kirjapainosta tarjous kirjan painokustannuksista, ja kylläpä oli melkoinen hinnanero. Tässä tarjouksessa saa kovakantisen laitoksen sillä hinnalla jonka toisessa painotalossa joutuisi maksamaan kartonkikantisesta. Pitää torstaina tehdä tarjouskoonti, niin pystytään sitten tarkemmin vertailemaan millaisilla materiaaleilla kumpikin talo työnsä tekisi.

TÄSSÄ voisi vielä katsoa jotain tai lukea kun ei vielä tarvitse ihan vielä höyhensaarille matkata. ■