holi.jpg

YÖLLÄ oli taas niin kuuma ettei nukkumisesta tahtonut tulla mitään. Enimmäkseen vaan kieriskelin ja yritin saada unen päästä kiinni. Puoli viiden aikaan aamulla luovutin ja kiskoin pihavaatteet ylle ja painuin ulos. Istutin eilisiltana ylöskaivamani kellokukat ja sen jälkeen istuksin keinussa. Siinä oli viileämpää kun pieni tuulenviri kävi siinä. Kun olin puolisen tuntia katsellut auringon kipuamista ylöspäin, otin pienen sangon ja istutuslapion ja lähdin kävelemään suuntana metsänreuna, jonka luona kasvaa päivänkakkaraa. Kaivoin sieltä useamman juurakon ja kun melkein vieressä oli harakankelloa niin sekin sai lähteä mukaan. Ämpärin pohjalla oli jo valmiiksi vettä ja kun pääsin takaisin pihaan, laiotin ihan reilusti vettä lisää ja ämpärin sitten ruusupuskan alle suojaan auringolta. Ehtivät nuo kakkarat ja kellot sitten imeä vettä ihan kunnolla kun illalla ne vasta pääsevät uuteen multaan.

TARKOITUS oli lähteä hakemaan sitä nurmikonsiementä ja lannoitettakin, mutta kun tulin pihalta sisään niin tuli taas niin kuuma että oli pakko painua suihkuun. Ja sitten kävin pitkälleen ja laitoin isomman tuulettimen puhaltamaan suoraan sänkyä kohti. Siinä sen verran viilenin että nukahdin, ja herätessä kello oli jo 11. Ja ulkona taas reilusti lähempänä kolmeakymmentä, joten ei houkutellut lähteä minnekään. Pysyttelin sisällä tuulettimen lähellä, lähikaupassa kävin hakemassa pientä täydennystä ja kyllä siinäkin ehti jo ihan lämmin tulla.

ILLAN ohjelmassa oli pyykinpesu — tuossa ennen yhdeksää saan pyykit koneesta — ja sen jälkeen kukkapenkkien kastelu. Tai ennen kastelua pitää istuttaa ne p'äivänkakkarat ja harakankellot. Sen verran ennakoin että kävin jo kastelemassa pienemmän kukkapenkin ja kukkalaatikot, niin ettei tarvitse enää kastella kuin pitkä penkki, rinnepenkit ja nurmikonpohjat. Ja sitten voi hetken varmaankin istua keinussa, varsinkin nyt kun siellä tuuleksi hiukan enemmänkin.

HUOMENNA lähden lomantapaiselle, alustavan suunnitelman mukaan kaksi viikkoa oltaisiin puolison kanssa yhdessä. Pitää mun siinä välillä kerran käydä kotona kurkkaamassa postit oven takaa. Todennäköisesti ei tällä pätkällä Tampereelle asti ehditä, vaan lomaillaan kotipuolessa ja saatetaan tuossa lähipitäjissä kiepahtaa. Ja kaipa meidän on siellä tuttavienkin mökillä käytävä saunomassa ja grillaamassa. Mutta mennään tämä loma enemmän sellaisella fiilispohjalla, jos tuntuu että jonnekin pitää lähteä niin mennään mutta ei tehdä mitään suurempia suunnitelmia. Josko syksyllä kiepahdettaisiin Tampereella niin tulisi sielläkin käytyä ainakin kerran tänä vuonna.

VANHUS palaa kuvioihin varmimmin parin viikon kuluttua. ■