kesaneilikka.jpg

JO reilusti ennen puoltapäivää lähdin esnin ostamaan ainekset viikonlopun sapuskaan (lihamakaroni med chili, tomaatti ja sinihomejuusto). Sen verran lämmintä kuitenkin oli etten viitsinyt ajatella uunia korventamaan.

RUOKAKAUPASTA sitten torille ja kesäkukkia katsomaan. Olihan siellä vaikka mitä, mutta kun kävin katsastamassa daalioiden hinnan, meinasin pudota perseelleni. 15 euroa! Ihan siltä istumalta päätin että tänä kesänä ei niitä meidän kukkapenkkeihin tule, kun niitä pitäisi ostaa melkeinpä 20 kappaletta ja kaikki muu siihen päälle. Ei ole mitään järkeä maksaa sellaista summaa kukista jotka yhden kesän siinä töröttävät. Meillä kun ei saada juurakoita minnekään talvisäilytykseen. Eikä niiden kasvuunlähdöstä seuraavana vuonna ole kuitenkaan takeita.

NIINPÄ kiertelin katselemassa muuta penkkeihin sopivaa, ja päädyin kesäneilikkaan. Niitä saan kolme yhden daalian hinnalla. Orvokit olivatkin tarjouksessa, 20 kpl hintaan 15 euroa, ja markettojen hinta pitää varmistaa. Ahkeraaliisaa siellä ei ole, joten se pitää hakea jostakin muualta jos sitä haluaa. Ja lähtihän torilta heti mukaan 20 köynnöskrassia.

KOTIIN tultua oli aika keittää iltapäiväkahvit. Taivas alkoi pilveillä uhkaavasti ja tuuli melkoisesti, ja kahvin aikaan osuivat ensimmäiset sadepisarat ikkunaan. Ei siis tarvinnut lähteä istuttamaan krasseja eikä liisoja. Joutuvat odottamaan huomiseen.

NIINPÄ puuhastelin kaikkea sekalaista ennenkuin oli aika ryhtyä ruuanlaittoon, ja syömisen jälkeen pistin pyykkikoneen pyörimään. Tässä kun vielä puolisen tuntia odottelee niin saan kuivat pyykit komeroon laitettavaksi.

HUOMENNA jos törmään pihalla Kukkamummo I:een (II:een törmäsin äsken kun kävin lähikaupassa hakemassa mehua tuorepuuroon), niin kerron hänellekin kukista ja keinusta, ellei II ehdi käydä visiteeraamassa ja kertomassa ennen sitä. Tälle herneen nenään vetäneelle en kerro mitään ellei itse kysy. Näkee sitten ja saa taas keuhkota rauhassa. Ainakin sitä ettei tänä kesänä ole daalioita pihassa. Oli kuulemma tänään taas vaahdonnut Kukkamummo II:lle, että henkilö X oli soittanut ettei sielläpäin puutarhalla ole mitään, mutta ei me sinne oltu menossakaan. Ja kuulin muutakin josta en vielä saa olla tietoinen, sellaista että arvon PJ saattaisi saada syytteen petoksesta. Mutta se asia vaatii hieman tarkennuksia, jos sitä eteenpäin lähden viemään.

HUOMENNA siis pitäisi istuttaa kukat jotka tuolla odottavat maahanpääsyä, siivota ja jatkaa sitä syntymäpäiväkirjan taittoa. Maanantaina tullaan katsastamaan viemärit mutta kun se aikaikkuna on useamman tunnin, niin ajattelin taittaa sitä kirjaa siihen asti kunnes ovat käyneet, niin kuulen miksi taas tutkitaan ja mitä siitä mahdollisesti seuraa.

KUNHAN saan pyykit komeroon, niin iltakahvia ja Netflixiä. Ja ensi viikonloppuna saatetaankin viettää puolison kanssa pidempi yhteinen viikonloppu pitkästä aikaa. ■