frozen.jpg

AAMULLA ei nukuttanutkaan eiliseen tapaan vaan jo kahdeksan aikaan pomppasin aamukahvin laittoon. Aurinko piirsi kellanpunaisen juovan taivaanrantaan, joten odotettavissa oli taas aurinkopäivä. Pakkanen huiteli kymmenen asteen tietämissä, yöt ovat kylmiä mutta päivisin aurinko kyllä jo lämmittää. Ajattelin odotella lähemmäs puoltapäivää ennenkuin lähdne liikenteeseen, niin että hieman lauhtuu. Ajankuluksi seikkailin kanavalta toiselle, mitään kunnon ohjelmaa ei sunnuntaiaamuisin tahdo tulla.

PUOLENPÄIVÄN jälkeen kun mittarissa oli enää seitsemän astetta pakkasta, päätin lähteä liikkeelle. Ja kylläpä se aurinko häikikin. Olisi pitänyt ottaa aurinkolasit matkaan, mutta en viitsinyt enää palata niitä hakemaan. Suuntasin keskustaan mutta pienen mutkan kautta niin että saatoin räpsiä muutaman valokuvan sieltä täältä matkan varrelta. Nyt kelpasi kuvata kun valoa riitti.

SIINÄ matkalla pähkäilin mitä sitä tänään laittaisi. Loppupuolella tasapainoilin makkarakiusauksen ja makaronilaatikon välillä. Kauppaan mennessä päätös makaronilaatikosta oli syntynyt. Perustarpeiden lisäksi tietysti chiliä ja tomaattia. En edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt ihan perusversion, pitäisiköhän joskus kokeilla? Kotona huomasin että mulla ei ollut munia eikä lihalientä, enkä viitsinyt lähteä niitä hakemaan, joten ruoka muuttuikin lihamakaroniksi. Jäipähän uunin lämmittäminen pois.

UUNISTA tuli mieleen että reilut kaksi viikkoa sitten pyysin uutta liettä, mutta vielä ei ole sitä tupaan tullut. Odottelen nyt kuitenkin helmikuun loppuun ennenkuin kyselen uudestaan. Toki voisin ostaa sen itsekin mutta kun pakko ei ole niin miksi ostaisin. Jospa vaikka tulevalla viikolla yllättäisivät tuomalla uuden.

HUOMENNA pitää palata sen ikuisuuseepoksen pariin. Perjantaina en edes avannut sitä paksua kirjekuorta, joten ei ole harmainta aavistustakaan millainen kasa ja minkälaisia kuvia siellä odottaa skannausta. Skannaan kuitenkin kaikki kuvat pois ennenkuin siirryn tekstikorjauksiin. Perjantaina tein kuvien toimituksen jälkeen sen verran, että tekaisin niistä kolmestakymmenestä mysteerikuvasta yhden DF-tiedoston, niin että toimittaja voi siihen merkata mihin kohtaan mikin kuva tulee. En lähde lisäämään näitä uusia kuvia ennenkuin saan noidenkin kuvien paikat tietooni, ettei tarvitse kahteen kertaan siirrellä kaikki kuvia.

VIELÄ on etsittävä joku elokuva iltakahville. Jos en muuta löydä niin pitänee katsoa enismmäinen Hellraiser-leffa. Senhän jälkeen ne alkoivat olla enemmän ja vähemmän kuraa. Mutta kurkataanpa netin syövereihin ja lähdetään tiedon valtavirralle, josko jotain muuta katsottavaa tulisi vastaan. ■