giphy.gif

LÄMPIMÄT kelit ovat senkun jatkuneet, joka päivä on menty yli +20 asteen. Iltapäivällä töihin kävellessä on tahtonut tulla välillä jopa kuuma vaikka hieman hitaampaa vaujtia olenkin edennyt ja välillä jopa pysähdellyt istumaan.

PERJANTAI-ILTANA töissä sain asiakkaat pihalle taas ihan ajoissa, lauantaina olikin sitten enemmän vilskettä. Hyvä että ehdin kahvikupillisen hakemaan. Ei siinä ehtinyt kovin kummoista taukoa pitämään kun työkaveri oli yksinään kassalla. Muutaman minuutin meni yli sulkemisajan ennenkuin päästiin kassoja laskemaan. Sitten kaupan kautta kotiin. Lauantai-iltana en viitsinyt mitään sen ihmeempää tehdä kun koko päivän sai mennä ja tulla.

SUNNUNTAINA nähtiin puolison kanssa kaupungilla. Tehtiin ensin perinteinen kirpparikierros ja sitten mentiin munkkikahveille. Kun hän lähti kotiin mä kävin kaupasta hakemassa aineksia maanantain kokkausta varten. Pihaan päästyäni kävin tyhjentämässä repun ja tulin sitten keinuun istumaan ja nauttimaan kesäpäivästä. Naapurikin eksyi siihen, oli matkalla kauppaan ja siinä puhellessa kertoi viettävänsä syntymäpäiviään muutamaan viikon kuluttua ja kutsuvansa minut ja kukkamummot kahville. Kyllä mä sinne menen jos kutsu vielä uudestaan tulee, kyllähän kyseistä miestä ihan ilokseen katselee :) Illan esillä kaivoin vielä  kasteluletkun esiin ja kävin antamassa kukkapenkeille vettä.  Loppuilta meni Netflixin seurassa.

TÄNÄ aamuna ei kello soinutkaan vaan ajattelin herätä kun siltä tuntuu. Puoli yksitoista oli kello kun nousin kahvin keittoon. Harvinaisen pitkään nukuin mutta joskus pitää nukkua kunnollakin. Tänään oli vapaapäivä joten ei tarvinnut kiireellä rynniä suihkuun vaan sain kaikessa rauhassa nauttia aamukahvit ja -puurot ja seikkailla televisiokanavilla ennenkuin lähdin suihkuun. 

KELLON ollessa jo iltapäivän puolella lähdin Lidlillä käymään. Saskia oli taas lopussa. Ja ostin mä jogurttiakin sieltä, kun ne kirsikkajogurtit ovat mun makuun. Jätin taas keinuun istumaan palattuani ja kukkamummotkin ilmestyivät. Aikamme siinä höpistiin kunnes päätin lähteä sisään kahvin keittoon. Sitten aloin valmistella ruokaa, joka tällä kertaa oli niinkin arkinen kuin perunasose-jauhelihalaatikko ryyditettynä tomaatilla ja sinihomejuustolla. Ja kun mulla on tuo turvaliesi niin enhän mä taaskaan muistanut kääntää sitä kytkintä uuniasentoon kun laitoin hellat päälle, joten kun laatikko oli jo valmiiksi vuuasssa huomasin että uuni ei kovin lämpimältä tunnu. No nyt on laatikko uunissa, mutta ei tässä vielä pahemmin nälkäkään ole joten ei siitä isoa vahinkoa aiheutunut.

KOHTA pitää laittaa pyykkikone pyörimään, säästin pyykinpesun täksi illaksi niin on kaikki pestynä huomiseksi. Huomenna on iltavuoro joten voi vielä illan lopuksi katsoa jotain sarjaa tai elokuvan. Kunhan saan  kohta pyykit nakattua pyörimään niin menen vielä hetkeksi keinuun nauttimaan kesäillasta,niin että sisään tullessa on ruokakin valmista.

YÖLLÄ pitäisi ennusteen mukaan sataa jonkn verran joten jätän tänään kukkapnekit kastelematta. ■