saa22.jpg

EI oikein osaa nukkua pitkään ainakaan ihan suorilta, joten tänäänkin heräsin jo kuuden aikaan katsomaan telkkaria. Katselin ohjelmia pitkälläni sillä tiesin että jossakin vaiheessa alkaa nukuttamaan, ja nukahdinhan mä herätäkseni uudelleen kellon soittoon.

TÖIHIN lähdön lähestyessä lämpömittari hipoi kolmenkymmenen asteen asteen hujakoilla, johtuen siitä että aurinko paistoi suoraan mittarin anturiin. Siitä saattoi päätellä että yli kahdenkymmenen kuitenkin oltiin.Lähdin kävelemään hieman aiemmin niin että voisin mennä tavanomaista vauhtia hitaammin, mutta enhän mä siihen pystynyt. Pysähdyin matkalla istuksimaan kunnes oli aika jatkaa eteenpäin. Töissäkin alkoivat tilat lämmitä mutta eivät ne onneksi tukalilta tuntuneet. 

PÄIVÄLLÄ kävin alustavasti keskustelemassa mahdollisuudesta pitää elokuussa vaikka viikko lomaa. Varmaa vastausta en saanut. Sanoin myös että voin pitää loput päivät ennenkuin työsopimus päättyy syyskuussa, johon tuli nasakka vastaus: Ei me sua täältä mihinkään päästetä! Eli jonkun aikaa syyskuun jälkeenkin taitaa hommat jatkua.

ILLALLA kotiin lähtiessä oli edelleen lämmin, yli +20 astetta joten yritin olla pitämättä kiirettä. Koukkasin matkalla hakemassa jokusen ahkeraliisan laitettavaksi siihen rinnepenkkiin. Väristä ei ole tietoa ennenkuin kukkivat mutta eipä sillä niin suurta merkitystä ole. Pääasia että kasvavat reheviksi ja täyttävät penkkiä. Ovat nyt kylppärissä kun piti kastella niitä varmuuden vuoksi että kestävät perjantaihin asti jolloin pääsen ne istuttamaan. Tai on mulla ajatuksena hakea huomenna samanlainen satsi lisää ja perjantaina kaksi satsia, niin että jokaiseen väliin tulee niitä useampi. Ja perjantaina ta lauantaina köynnöskrassia siihen rinteeseen. Ja syksyllä sitten jotain perennoja. Nyt siellä on jo jokunen perinteinen lilja nousemassa.

HUOMENNA on taas iltavuoro ja huomiselle on luvattu lämpimämpää kuin tälle päivälle. Eli hitaasti pitäisi kiiruhtaa töihin. ■