came.jpg

PERJANTAIAAMUNA pakkasin reppuni tai oikeastaan putkikassin ja sitten aamusuihkun ja aamupalan jälkeen kohti asemaa ja Onnibussia. Bussi lähti ajallaan, ja oli melkoisen täynnä. Hieman jäätiin aikataulusta jälkeen eli Tampereella oli kokonaiset 7 minuuttia myöhässä.

SITTEN alkoikin koko viikonlopun kestänyt sähellys. Ei omasta takaa vaan järjestäjän puolesta. Asemalta suuntasin kämppäkaverin kanssa paikkaan A josta oli tarkoitus noutaa osallistujapassi ja muut romppeet. Ei se ollutkaan niin helppoa, kaikki materiaali olikin noudettavissa paikassa B. Tästä  tietenkään ei ollut annettu mitään etukäteisinformaatiota.Paikkaan B  oli yhteiskuljetus jota jäimme odottamaan. Kun olimme odottaneet vaatimattomat 45 minuuttia, katsoimme viisaammaksi käydä viemässä tavarat omalle hotellille ja palata sen jälkeen takaisin paikkaan A odottamaan kuljetusta.

TÄLLÄ kertaa ei tarvinnutkaan odottaa kuin 10 minuuttia kun bussi saapui ja pääsimme siirtymään paikkaan B. Siellä sekoilu jatkui. Materiaali on hotellihuoneessa lukittujen ovien takana eikä ilmoittautumispisteessä ollut avainta kyseiseen huoneeseen. Materiaali olisi saatavilla lauantaiaamuna paikassa C. Silloin riitti: ilmaisin kohteliain sanakääntein että nyt infopisteen henkilöistä joku käy hakemassa hotellin vastaanotosta yleisavaimen niin että pääsevät hakemaan meidän materiaalimme. Me poistuisimme siksi aikaa pihalle odottelemaan että homma hoituu. Tovin pihalla odoteltuamme tuli toinen infopisteen työntekijöistä kysymään nimiämme ja hetken kuluttua uudelleen tuomaan osallistumismateriaalimme. Kiitin kohteliaasti vaikka mieli tekikin sanoa hiukan enemmän. Onneksi kuljetus tuli taas jolloin pääsimme takaisin lähemmäs omaa hotelliamme. Perjantai-ilta meni kolmessa eri ravitsemusliikkeessä vaihtelevan seurueen parissa, ja huoneessa olimme aamukolmen jälkeen.

LAUANTAIAAMUNA kello soi jo kahdeksalta, joten kovin pitkiä yöunia ei ehditty ottaa. Aamiainen hotelilla ja sitten taas siirtymään kohti yhteiskuljetuspaikkaa. Kuljetus vei paikkaan C, jossa tapahtuma alkoi - kuinkas muutenkaan kuin myöhässä. Tapahtuman aikataulutus ja suunnitelu olivat tehty ilmeisesti ihan huitaisemalla, sillä kello 13 jälkeen 99% osallistujista siirtyi paikkaan D yhteiskuljetuksella. Paikkaan C jäi kourallinen ihmisiä, jolle tunnin aikaisemmin (osallistujien poistumisesta johtuen) keikkansa aloittanut artisti esiintyi. Sääliksi kävi esiintyjä, kun kuuntelijoita oli alle 10 plus tapahtumapaikalla olevat järjestäjähenkilöt. Paluukuljetusta takaisin lähemmäs omaa hotellia joutui odottamaan kaksi tuntia, jolloin tällä tapahtumapaikalla ei tapahtunut muuta kuin tuo mainittu esiintyjän esiintyminen. Siinä sai kaksi tuntia turhautua.

ETTEI vastoinkäymiset olisivat siihen loppuneet, illalla siirryttyämme iltajuhlaan ja saatuamme ruuan eteemme tuli kuulutus että ohjelma alkaa 10 minuutin kuluttua. Siinä olisi ilmeisesti pitänyt hotkia ruoka salamannopeasti. Ei kiitos. Kun olimme saaneet ruokailtua ja pääsimme siirtymään ohjelmapaikalle, oli puolet ohjelmasta jo käsitelty. No onneksi loppuohjelma olikin musiikillista niin että se edes vähän kompensoi alun menetystä. Iltajuhlasta siirryimme takaisin keskustan hulinoihin, ja poikkesimme jo perjantai-iltana käymässämme ravitsemusliikkeessä. Kun koko illan ja pitkälle yöhön oli ilmainen kuljetus, niin ajoimme katsastamaan paikan B menon ja meiningin. No se ei kovin kummoista ollut joten takaisin samaan paikkaan josta lähdimmekin, ja mukaan tarttui muitakin ihmisiä. Yön pimeydessä kun suuntasimme lopulta omalle hotelillimme, poikkesimme vielä yhdessä ravintelissa ja huoneessa olimme aamuneljän aikaan.

ONNEKSI sunnuntaiaamuna ei ollutkaan kiire herätä. Ennakkomainonnasta poiketen sunnuntaille ilmoitetut päättäjäiset olikin pudotettu pois ohjelmasta, mutta siitä ei pahemmin viitsitty informoida. Ei ainakaan niin että me olisimme kuulleet siitä. Kun kotimatkalle ei ollutkaan kiirettä, kävimme kämppiksen kanssa katsastamassa ensin Tampere-talon, tosin vain ulkoapäin kun siellä oli Tracon-tapahtuma ja talo oli varattu tapahtumaan osallistujille. Palasimme samoja jälkiä ja nousimme Tornin SkyBariin nauttimaan maisemista. Ja samalla nautin itse Pajavasaran ja kämppikseni siideriä. Kello ollessa sopivasti poikkesimme vielä rautatieasemalla Branderin kahvilassa päiväkahveilla. Tässä kahvilassa poikkean aina kun Tampereella käyn. 

HAIMME matkapakaasit hotellin säilytyksestä ja sitten kohti asemaa ja Onnibussia. Auto tulikin lähes täyteen joten toiveita päästä istumaan niin että olisi voinut jalkojansa ojennella ei ollut. Lopulta kuitenkin oltiin kotona, ja sain matkaseuralaiselta kyydin kotipihaan niin että olin kotona nopeammin kuin kävellen olisin pakaasin kanssa tullut. Jaksoin illalla katsoa Bond-leffan mutta heti sen jälkeen piti painua nukkumaan.

KOVIN korkeaa arvosanaa en tapahtumajärjestäjille pysty antamaan. Aikataulut olivat kasattu miten sattuu lainkaan ajattelematta ja tiedotuskin oli enemmän kuulopuheiden varassa kuin järjestäjiltä saatua. Tuli mieleen että olivatkohan järjestäjät koskaan järjestäneet tapahtumaa näin isolle ihmisjoukolle? Itsekin useamman tapahtuman järjestelyihin osallistuneena tiedän miten aikataulut on suunniteltava, ja miten niistä pidentään kiinni. Tästä reissusta jäi tapahtuman osalta melkeinpä p*skan maku suuhun. 

TÄNÄÄN huomasi vielä että viikonloppu on mennyt reissaten ja valvoen, ja tulihan tuota lauantaina käveltyäkin varmaan parin päivän edestä. Mitään kovin innokasta otetta ei tänään töihin ollut, mutta jotain piti yrittää. Iltapäivän lopulla jäin hetkeksi pihaan josko kukkamummo näyttäytyisi, mutta ei sillä aikaa kun siinä olin. Olisin kertonut (ilo)uutisen että häne kukkasipulinsa saapuvat tällä viikolla.

HUOMENNA pitää ottaa kiirekirja I työn alle ja sitten loppuviikolla kirja II. Jälkimmäiseen varmistui painopaikka ja sisällön muoto, joten nyt voin senkin viimeistellä. Nyt kuitenkin peiton alle ja koitetaan saada tas rytmi kohdalleen. ■