luntapaljon.jpg

KYLLÄ on viime päivinä riittänyt taivaalta tavaraa. Varsinkin yöt ovat kunnostautuneet lumisateen merkeissä, aamuisin on aurauskalusto ollut liikenteessä. Ja melkoinen valli aurattua lunta onkin ehtinyt kertyä työpaikan laidalle.

VALTAOSIN olen päässyt töihin ja töistä pois kuivana. Torstaina iltavuoroon lähtiessä ilmassa leijui muutama lumihiutale mutta kun olin ehtinyt puolimatkaan alkoi tulla vettä ja räntää. Ja ihan ilman mitään turhia säästelyitä. Olin jo sellaisessa pisteessä työmatkalla että siitä ei enää bussilla ollut mahdollista jatkaa työpaikalle joten urheasti piti siinä surkeassa säässä taivaltaa töihin asti.

OSASTON muutosta ollaan ehditty työkaverin kanssa tehdä yhdessä ja erikseen. Sitö kun ei vain voi koko aikaa olla tekemässä vaan muuallakin pitää poukkoilla, niin se on edistynyt hitaasti mutta varmasti.

EILEN töihin lähtiessä taivas oli pilvessä mutta kun pääsin työpaikalle niin aurinko kaivautui pilvien lomasta paistaakseen iltapäivän ja alkuillan. Jäi siis nauttimasta siitäkin. Ehdin kyllä kahvilla käydä pihamaalla alkuillasta joten hetken aikaa sain ihastella kevätaurinkoa.

sunny2.jpg

ILLALLA kotiin lähtiessä taivas oli edelleen selkeä, tähdet tuikkivat ja Sielujen laiva oli lähes valmiina kuljettamaan lastinsa perille. Ja pakkasella tietysti oltiin muutaman asteen verran.

TÄNÄ aamuna pakkasta oli reilut neljä astetta ja aurinko oli noussut taivaanrannan yläpuolelle. Mukava keväinen keli kävellä. Tänään meitä olikin kolme työvuorossa, joten mä ehdin jopa käydä sitä osastoa laittamassa aina välillä. Sain siihen malliin että ensi viikolla työkaverin on helppo jatkaa siitä, mä kun olen maanantain lomalla.

IHAN sulkemisaikaan asti asiakkaita pyöri myymälässä, joten pääsin kassojen sulkemistoimiin vasta kaupan sulkeuduttua. Ne on onneksi tultu tehtyä niin monta kertaa että ei siinä onneksi kauaa mennyt. Sen jälkeen piti vielä järjestää yllätys työkavereille maanantaiaamuksi ja saatoin lähteä kotia päin.

KIEPAHDIN kirpputorilla kun tuli sellainen fiilis, ja sieltä lähti mukaan sellainen 30x30x30 cm kokoinen peilikuutio, kun hintaa sillä hyvässä kunnossa olevalla kuutiolla (kaikki peilit ehjiä) oli huikeat 4,50 €. Sen verran paljon peililasi painaa että piti tulla bussilla kotiin, en sitä olisi jaksanut kotiin kantaa.

KOTIIN päästyä piti laittaa kahvit ja istua kaikessa rauhassa. Huomasi että parina viime päivänä on tullut käveltyä enemmän kuin tarpeeksi, se tuntui jaloissa. Päätin ottaa parin tunnin torkut että saisin vähän lepuuttaa jalkoja. Torkkujen jälkeen einessapuskaa, en ryhtynyt kokkaamaan mitään kun huomisaamuna lähden puolison luo. Puoliso tosin toivoi että olisin tullut jo tänään mutta kerroin että mun on pakko huilata tämä ilta ja katsella UMK:ta pitkältään niin että jalat saavat kunnolla levätä. Ja onhan mulla maanantai lomaa niin ettei ole kiirettä kotiin. Ja kalenteri näyttää siltä että kaksi seuraavaakin viikonloppua ovat vapaat molemmilla. Eli ehditään nähdä useammin pitkästä aikaa.

NYT pitää laittaa kahvia, käydä sitten pitkälleen ja aloittaa viisujen seuraaminen. Ja jos vielä jaksaa niin siihen perään Ruotsin vastaava. ■