ahkera.jpg

VARMASTI oli ainakin +25 astetta kun lähdin töihin kävelemään. Eilisestä viisastuneen hidastelin tahallani niin että hii päässä saapunut töihin. Työpaikalla oli vielä hieman viileämpää kuin ulkona, mutta äkkiä sekin lämpiää jos nuo helteet jatkuu. Kurkkasin illalla kuuden aikaan toimiston lämpömittaria ja varjossa oli yli +29 astetta! Kotiinpäin kävellessä isot julkiset lämpömittarit näyttivät vielä +26 astetta. Kotimatkalla poikkesin hakemaan lisää ahkeraliisoja parin kassin verran.

KOTIIN päästyä hengähdin hetken, laitoin uudet liisat kylppäriin ja suihkutin niiden mullan märäksi, söin ja istuin tovin ennenkuin vaihdoin pihashortsit ja vanhan riekaleisen t-paidan päälleni, otin istutuslapion ja kumihanskat ja painuin kaikkien liisojen kanssa pihalle ja rinteeseen. Istutettavia liisoja oli nyt vaatimattomat 21 kappaletta, seitsemän per väli. Huomenna töiden jälkeen vielä seitsemän liisaa sitä alinta väliä varten. Sisään tultua lämpömittarissa oli edelleen melkein +26 astetta :( 

HUOMENNA en niitä kaikkia välttämättä olisi jaksanut/ehtinyt istuttaa, kun huomenissa on alkuillasta istutettavana ainakin 75 kukkaa! Valtaosa menee siihen pitkään penkkiin rinteen yläpuolelle ja jokunen laitetaan uusiin kukkalaatikoihin. Saapa nähdä millainen "tungos" on istutustalkoisiin, ja aikovatko kukkamummot päästä rinteen kautta sinne pitkä penkin ääreen. 

LAUANTAINA olisi tarkoitus hakea vielä 20 köynnöskrassia siihen rinteeseen, niin sitten se (ehkä) alkaa olla valmis kesän osalta. Liisoja istuttaessani panin merkille että kesäkukan siemenet olivat itäneet eli niitäkin taitaa olla tulossa. Mutta sekään ei ole poissuljettu, ettenkö vielä laittaisi muutamaa muutamaa orvokkia ja leijonankitaa rinnepenkkiin. Tavoitteena on saada siitä tänä kesänä kunnon kukkameri, viime kesä meni harjoitellessa ja sitä rinnettä rakentaessa. Ja syksyllä varmaan istutan siihen enemmän tai vähemmän perennoja, niin että siinä on sitten jotakin mikä tulee joka vuosi uudelleen. Tuossa illalla kun siinä penkissä möyrin huomasin että perinteisiä ruskoliljoja oli noussut sinne enemmänkin. Olinko mä tosiaan niitä pieniä liljansipuleita niin paljon sinnekin laitellut?

HUOMENNA on aamuvuoro, jospa olisi hiukan viileämpää töihin mennessä. Tänään puhuin alustavasti siitä että pitäisin elokuussa viikon lomaa, ja esimies käski muistuttaa asiasta ennenkuin hän lähtee lomalle, tekee nimittäin elokuunkin työvuorolistat samalla kertaa kuin heinäkuunkin.

NYT olen ansaiinut mukillisen kahvia istutuspuuhien jälkeen. ■