lautaa2.jpg

PERJANTAIAAMUNA kello soi aivan liian aikaisin iltavuoron jälkeen mutta pakko oli nousta kun oli aika jalkahoitajalle puoli yhdeksän aikaan. Pari edellistä kertaa peruuntuivat joten nyt piti päästä rentoutumaan. Ja kyllä mä sen vajaan tunnin käsittelyn jälkeen olin niin rento ja puoliunessa että tuntui etten millään jaksa kävellä kotiin asti. Olisin päässyt busislla jos olisin odottanut 20 minuuttia mutta samassa ajassa kävelin kotiin. Kotona heittäydyin peiton alle ja laitoin kellon soimaan puolentoista tunnin päästä. Kellon soiton jälkeen oli pakko laittaa kahvia että heräsin niin paljon että saatoin valmistautua lähtemään töihin.

OLIN niin laiskan rento edelleen että poikkeuksellisesti menin bussilla töihin, mutta toisaalta aamun kävelyt kyllä vastasivat samaa matkaa kuin että olisin kävellyt töihin.

TYÖPAIKALLA olen jo pidempään katsellut takapihalla olevia paria sään pieksemää ja kauniisti harmaannuttamaa rikkinäistä kuormalavaa. Otin puheeksi että jonkun pitäisi irrottaa laudat lavan raadoista niin voisin pientä korvausta vastaan kiikuttaa ne kotiin. Sieltä nyt ilmeisesti joku purkaa lavat mua varten. 

ILLALLA kotiin kävellessä satoi enemmän ja vähemmän, välillä tarvitsi sateenvarjoa ja välillä ei, ja oli mukavan lämmintä edelleen, lähemmäs +8 astetta. En jaksanut kotiin päästyä sen kummempia vaan painuin kirjan kanssa peiton alle.

MARRASKUUSSA kun mulla on enemmän vapaata viikoillakin niin haen lopultakin ne aitaelementit ja laitan ne maahan. Noita lankkuja tarvitsen kun siihen aidan juureen tulee sellainen kapea laatikkomainen alue ensi kesää varten. Istutan mustasilmäsusannaa aidan juureen, niin saa kiipeillä aitaa pitkin. Todennäköisesti siihen aitaan tulee myös verkkoa jota pitkin susanna pääsee kunnolla kiipeämään.

TÄNÄ aamuna heräsin kymmenen aikaan ihan ilman kellonsoittoa. Aamutoimien jälkeen kaupassa käynti ja kotiin tultua kävin sen ikuisuuseepoksen kimppuun. Kolme erillistä nivaskaa on korjauksia. Uusia kuvia lisätään enemän kuin tarpeeksi vaikka alunperin oli tarkoitus vähentää niitä, mutta tuntuvat lisivän koko ajan. Päätin tänään tehdä ensimmäisen nivaskan tekstikorjaukset kun siinä ei ollut kuvia mukana. Päinvastoin, nyt näistä luvuista poistettiin kuvia. Alkuillan puolella tekaisin äkkiä lihamakaronin kun en viitsinyt mitään monimutkaista kehitellä. Samoin laitoin alkuillasta pyykkikoneen pyörimään, ja kun kaksi koneellista pyykkiä oli pyörinyt olin saanut myös kahdeksan ensimmäistä lukua korjatuksi. 

HUOMENNA käydään puolison kanssa kahvilla päivällä jossakin kun hänellä on yksi vapaapäivä ennen ensi viikkoa. Seuraava viikonloppu onkin molemmilla vapaa joten silloin ehditään olla yhdessä hieman enemmän.

HUOMENNA kahvillakäynnin jälkeen skannerisouvi ja loput kuusi lukua taiton alle. Katsastin sen aineiston ja arvioni mukaan saan kyllä sen hyvissä ajoin tehtyä. Maanantaina on aamuvuoro, mutta tarvittaessa yhden päivän menee vähemmilläkin unilla. Pitää saada se eepos pikkuhiljaa pos käsistä. ■