dee.jpg

KYLLÄPÄ meni tämä viikko nopeasti. Päivien kulumista ei edes tahdo huomata kun on koko ajan tekemässä jotakin. Eipä se aurinkoinen sää jaksanut montaa päivää viipyä, vaan taas tuli uutta lunta ja välilä vettäkin. Keskiviikkona iltapäivällä kun sateli lunta niin heti oli bussit myöhässä. Taas sai odotella aikansa. Tällä kertaa olin sen verran fiksu että asettauduin ensimmäisten jonottajien joukkoon, niin että pääsin bussiin.

KESKIVIIKKONA oli kaikenlaisia pieniä sekalaisia töitä, joihin ei yhteen työhön kauaa mennyt mutta niitä olikin useampia. Ja tulihan se tieto että yksi julkaisu oli hyväksytty joten sai laittaa laskun siitä liikkeelle. Jostakin syystä illalla väsytti kunnolla, joten ihan ajoissa kirjan kanssa sänkyyn. Ja siihen mä sitten olinkin nukahtanut.

TORSTAINA pähkäilin hetken laittaisinko lehtileikkeen suoraan skannattuna kirjaan, mutta koska se ei kuitenkaan näyttäisi hyvältä (varsinkin kun se oli sanomalehdestä) niin päätin kirjoittaa tekstin kokonaan uudelleen, ja käyttää sitä leikettä vain asemoinnin pohjana. Kieltämättä näytti 100 kertaa paremmalta. Iltapäivällä piti lähteä pikapalaveriin, kun eräs jo selväksi luultu asia ei sitten ollutkaan selvä. Tämän tiimoilta tiedossa uusi palaveri asianosaisten kanssa vielä ennen joulua. Toivotaan että saadaan keskustelemalla asia kuntoon, eikä tiedossa ole uusintakierrosta tämän asian tiimoilta.

TÄNÄÄN aamupäivällä jatkoin eilistä kirjaprojektia. Puolen päivän aikaan oli sovittu palaveri uusinta kirjaa koskien. Ja siin menikin sitten aikaa: 3½ tuntia! Mukaan lähti kaksi kansiota ja osa aineistosta jäi vielä tekijälle. En muista milloin olisin viimeksi yhden kirjan kohdalla kuluttanut aloituspalaverissa näin paljon aikaa. Pitää ottaa tämä työn alle maanantaina, niin että saan tämänkin alkuun. Sitten onkin neljä kirjaa työn alla. Kahteen tulee varmaan ensi viikolla aineistot, joten hyvällä säkällä saadaan ne pikapuolin painoon. Tälle vuodelle en mitään isompaa työtä aio enää ottaa, ainakaan jos sen pitäisi olla valmis tänä vuonna. Vuoden päättyessä ei tarvitse työn alla olla mitään muuta kuin tuo yksi kirja joka on jo aloitettu ja ilmestynee helmikuussa alustavan suunnitelma mukaan.


ONPAHAN tässä saanut seurata Sipilän ja Ylen venkoilua ja sekoilua pitkin viikkoa. Jotensakin tuntuu siltä että Sipilä taitaa olla puhunut muunneltua totuutta tämän asian tiimoilta. Tosin ei Ylekään puhtaita papereita saa, jos tuolla tavalla pomppii Sipilän tahdon mukaan. Ei taida olla Sipilällä selkärankaa.

JOTAIN positiivista tämänkin viikon uutisointiin ja päätöksiin liittyen tuli: Guggenheimin museota ei tule. Hands up!


SUURET leikkaukset saatiin runnottua läpi, vaikka ennen vaaleja huudettiin kurkku suorana, Soini etunenässä, ettei etuuksista leikata. Soini pakeni sairaslomalle kun leikkaukset julkistetaan ja Sipilä palkitaan kunniamerkillä toheloinnistaan. ■