fog-1388970.jpg

 

Aamulla heräsin vaihteeksi varhain. Aurinko paistoi ja sumu leijui metsänrajassa. Päätin jättää Kontissa käynnin huomiselle. Sen sijaan imuroin matot, kävin piiskaamassa ne ja jätin ulos tuulettumaan. SItten aamulenkille pitkin rantareittiä. Oli jotensakin epätodellinen tunnelma, kun sumu leijui metsässä ja veden päällä ja samaan aikaan aurinko paistoi. Jätin kännykänkin pois ja kuljin kiireettä ilman musiikkia. Tavallisesti lenkillä ollessani poppi soi puhelimesta mutta tällä kertaa en sitä halunnut.

Aamupalan ja suihkun jälkeen lähdin kirjapainoon hakemaan elokuvaliput. Niiden määrä pitää vielä laskea että niitä on varmasti se salillinen. Jos ei, ehtii tilata vielä lisää. Kirjapainosta kaupan kautta kotiin ja taas imurin varteen. Pölyjen pyyhintä ja luuttua lattiaan. Puupintojen suurempi käsittely sai jäädä, sillä eihän siitä ole kuin reilu kuukausi kun ne käsittelin silikonipitoisella pintakäsittelyaineella. Matot olivat ulkona auringonpaisteessa useamman tunnin ja ne olivat todella lämpimiä, näyttää aurinko lämmittävän vielä melkoisen tehokkaasti.

Illemmalla sain mainoskarusellin valmiiksi. Se olikin ainoa päivitys joka enää puuttui sivuilta, joita olin päivittämässä. Tottakai kun jatkoa ajattelin, niin toteutus piti tehdä niin että sen päivitys on mahdollisimman helppoa. Tein Photoshop'iin valmiiksi maskitiedoston jonka avulla saadaan kaikkiin kuviin samanlainen reunus, ja itse sivun PHP-koodiin karusellissa kuvien vaihto/poistaminen/lisääminen onnistuu todella helposti. Riittää kun tallentaa uudet kuvat samalla nimellä kuin aiemmat, niin ei tarvitse koskea koodiin ollenkaan.

Huomenissa olisi tarkoitus viedä lamppu Konttiin, mutta mitään ei ole tarkoitus reppuun ostaa painolastiksi, sillä ajattelin kävellä sieltä takaisin keskustaan, kun kerran tälläiset kelit näyttävät jatkuvan. Eikä mua haittaa vaikka hiukan viilenisikin kunhan ei vain satele ihan joka päivä.

Kukkasipulit eivät ole vielä tulleet. Odotin että ne tällä viikolla olisivat jo tulleet, mutta josko ensi viikolla. Vaikka toisaalta ehtiihän ne istuttaa vielä lokakuussakin. Tänä kesänä en itse penkkiin ehtinyt istuttaa mitään, mutta ensi kesälle on jo kaavailuja enemmänkin. Pitää käydä joku päivä katsomassa tuolla metsän rajassa vieläkö siellä on se vanhan hiekkalaatikon kehikko paikoillaan. Hiekkalaatikko on olut siellä varmaan jo 40 vuotta, mutta edelleen kehikko on kasassa. Lienee tehty puhelinpylväistä. Tosin laatikko ei enää vuosikymmeniin ole ollut käytössä, kasvaa ruohoa ja pieniä puita.

Nyt on varmistunut sekin että lokakuussa ainakin käyn Tampereella, on koulutuspäivä lokakuun alkupuolen lauantaina. Menen sinne jo perjantaina ja olen yötä hotellissa jossa koulutuskin tapahtuu, niin ei tarvitse lauantaiaamuna lähteä ennen kukonlaulua liikkeelle. Ja kun koulutuksen osanottomaksu ja matkat maksetaan, niin mulle itselle ei jää kuin hotellin maksaminen. Tosin pitää vielä tuumailla lähdettäisiinkö kaverin kanssa Tampereelle jo hieman aiemmin ja häm voisi sen lauantain pyöriä kaupungilla tai jossakin, ja voitaisiin sitten tulla iltajunalla takaisin. Tosin hänellä on kyllä eräs pakollinen matka toiseen suuntaan, joten tästä pitää jutella vielä lisää.