kilkka.jpg

VIIKONLOPUN otin ihan rauhallisesti. Lauantaina kävin kaupassa ostamassa lasageneainekset, ja kotimatkalla piti jäädä sateensuojaan kun pikku ripsuttelu muuttuikin ihan kunnon sateeksi. Ei se kuuro kauaa kestänyt joten ika äkkiä pääsin jatkamaan matkaa. Kotona lasagnen laittoon, ja illan jännittävin hetki taisi olla pyykin pesu. Ja lopuksi Netflixiä.

SUNNUNTAINA olikin poutaisempi päivä, saattoi jopa uskaltaa lähteä kävelemään muuallekin kuin pihamaalle. Kotipihaan tultua kiersin rinteen kautta, mutta sen verran märkää maa näiden sadepäivien jälkeen että en ajatellutkaan ryhtyväni aloittelemaan rinteen raivausta. Tai tarkoituksena on kaivaa ylös naapurista saatu rönsyilevä maanpeittokasvi ja istuttaa se kaikkein ylimpään ja kapeimpaan välikköön siinä rinteessä. Niinpä tyydyin telkkariin sunnuntain kunniaksi.

TÄNÄ aamuna olikin melkoisen raikasta: hädin tuskin yli +5 astetta mittarissa. Urheasti silti shorteseissa, hupparin otin päälle niin tarkeni. Eikä siinä kun käveli niin kauaa kylmältä tuntunut, heräsipä ainakin. Ja poutaa oli.

PÄIVÄN projektina oli sen uudemman kirjan taittaminen kun kiirekirjaan ei korjauksia tänään tullut. Vaikka mä olinkin tämänkin kirjan aineiston jo yhden kerran taittanut, kului siihen koko päivä kun kaiken tekstin laittoi uudelleen. Tällä kertaa tein leikkaa-liimaa -menetelmällä kun en halunnut aivan alusta koko taittoa aloittaa. Olihan tuossa teksti muuttunut, joitakin kappaleita oli tullut lisää, ja samoin alaviitteitä. Sain kuitenkin homman pakettiin ennenkuin oli aika laittaa pillit pussiin ja laitoin PDF:n kirjoittajalle katsottavaksi. Alkuillasta tuli kirjoittajalta sähköpostia että kirjan nimi on väärin, vieraskielinen tekstinpätkä on kirjan nimi ja suomalainen pätkä kirjan nimen alaotsikko. Piti sitten vastata siihen, kun kirjan kustantaja oli tilannut kirjalle ISBN-numeron sillä suomalaisella nimellä, että hoitakoot asian keskenään, mä en ryhdy ISBN-keskukselta uutta numeroa kyselemään kun en edellistäkään ole tilannut.

ILTAPÄIVÄN viimeisillä tunneilla alkoi taas sataa. Nyt ne perinteiset syksykelit taitavat olla saapuneet. Sataisikin aina yöllä niin ei tarvitsisi aamulla tai päivällä miettiä tarvitseeko varjoa vaiko ei?

HUOMENNA pitää taas suunnitella pääsylippu, pyyntö tuli jo tänään mutta jätin sen tarkoitusella tuleville päiville että saisin tuon yhden kirjan taitettua. Eikä tuota pääsylippua tarvita vielä neljään viikkon eli reilusti on aikaa.

LOPPUVIIKOLLE on luvattu (ainakin tällä hetkellä) ihan mukavan lämpimiä päiviä. Voisin torstaina tai perjantaina siirtää ne maanpeittoperennat siihen rinteen yläreunaan. Keskiviikkona on taas kokous illalla joten silloin se ei onnistu, ja vaikka huomenna jo poutaa olisikin niin antaa maan edes aavistuksen kuivahtaa. Vaikka onhan mulla nyt ne polvisuojat ettei ihan housusillaan tarvitse siellä maassa kontata. ■