komik.jpg

EILISAAMUNA herätessä ja ikkunasta ulos kurkatessa olikin maa kokonaan valkoisena. Päätin jättää eilisenkin osalta sahaukset sikseen kun ei huvittanut lähteä kaivelemana niitä runkoja sieltä lumen alta, ja kun pakko ei ole. Onhan tässä aikaa tarvittaessa vaikka ensi kevääseen. Tosin on kyllä luvattu vielä vesisadettakin eli hyvällä tuurilla ne lähtevät vielä tänä syksynä.

MITÄPÄ muutakaan olisi ollut eilisen ohjelmassa kuin sen erään kirjan taittoa. Sain yhden luvun kuvat suurin piirtein oikeaan järjestykseen joten siitä päästiin jatkamaan. Iltapäivällä kävi kuvien tuoja, ja kertoi ilouutisen: tässä on sellaisia ekstra-kuvia kun olivat niin kivoja. Mukana oli taas numeroitu lista, ja nyt loppupään kuvien numerointi on kasvanut jo yli kymmenellä. Sanoinkin että taitaa kuvia tulla enemmän kuin alkuperäisessä käsikirjoituksessa oli. Enkä edes vieläkään tiedä onko seuraava toimitus jo viimeinen. Pyysivät listaa puuttuvista kuvista, mutta täydellistä sellaista en pysty toimittamaan ennenkuin viimeinenkin luku on taitettu ja kaikki tämänhetkiset kuvat on laitettu. Eli menee reilusti ensi viikkoon.

POSTI kiikutti sen toisen kirjan taittajan kappaleen. Kieltämättä näyttää aina hyvälle kun kirja on kovakantinen (ja mattalakattu). Tuli siitä juuri sellainen kuin olin ajatellutkin, ja varmaan tekijätkin ovat tyytyväisiä. Muutama kehukin on jo tullut, vaikka kirja ei edes vielä ole kunnolla ollut jakelussa.

ILLALLA en jaksanut edes etsiä leffaa vaan menin punkkaan kirjan kanssa niin että sain sen luettua loppuun, ja voin palauttaa perjantaina kun käväisen kaupungilla. Vielä ei ole tullut muistutusta eräpäivästä, mutta lähellä se varmaan on.

TÄNÄ aamuna sateli hiukan lunta ja välillä vettä, joten tällekään päivälle ei ollut tiedossa mäntyjen kaatoa. Sen verran kutisee kuitenkin että josko lauantaina tai sunnuntaina kävisin kelistä riippumatta laittamassa ne nurin, niin sitten olisi sekin asia pois mielestä.

PÄIVÄ kului valtaosin sen kirjan taiton parissa. Etenee hitaasti mutta varmasti. Tervetulleen keskytyksen toi pyyntö päivittää eräitä nettisivuja. Ei ollut iso homma mutta useampaa sivua piti muokata. Mukava että oli muutakin kuin kirjan kanssa puurtamista. 

EI pitäisi katsoa työsähköpostia enää näin illalla, mutta mihinkäs sitä tavoistaan pääsee. Oli tullut tieto siitä missä se yksi aiemmin kiireellinen kirja painetaan. Tottakai mä hain sen aineiston ja lisäsin painopaikan siihen ja laitoin aineiston viestin laittajalle vielä kerran tarkastettavaksi. Mainitsin että aineisto on painoon tarkoitettu, joten hän voi lähettää sen tai sitten mä laitan kunhan vain laittaa viestiä. Eiköhän tuo ole jo aamulla odottamassa.

VIIKONLOPPUNA pitäisi ehtiä tehdä (ainakin) muutaman sivun verran työn alla olevaa sarjakuvaa. Tarkoituksena olisi saada se jouluksi valmiiksi, ikäänkuin lahjana erään foorumin lukijoille. Yhden sivun verran olen ehtinyt sitä tehdä, se on hiukan hidasta kun yhdistää piirrettyä grafiikkaa ja oikeaa valokuvaa. Juonta olen kyllä kehitellyt jo melkoisen pitkälle mutta loppuratkaisu on vielä keksimättä. Mutta eiköhän sekin synny kunhan tarinassa päästään riittävän pitkälle. Valmista sarjakuvaa kokonaisuudessaan on viitisenkymmentä sivua, tämän tarinan pituus saattaa olla jopa 20 sivua. Tavoitteena on saada kasaan vähintään 200 sivua jonka jälkeen kaikista tarinoista painetaan aluksi vain yksi kirja. Mikäli kiinnostusta sen julkitulon jälkeen riittää, saattaa olla että omakustannushintaan saa sellaisen mun kautta hankkia. Mutta siihen menee aikaa, joten katsellaan sitä sitten. ■