adi.jpg

AAMULLA satoi kun heräsin ja sadetta olikin luvattu koko päiväksi. Oli siis ihan sama lähteä liikenteeseen heti aamupalan ja -toimien jälkeen. Tuuli oli melkoisen puuskaista, joten sai pidellä sateenvarjon reunasta kiinni ettei se kääntynyt nurin. Tosin vesikin lensi melkein vaakasuoraan, joten varjon kanssa temppuilla pysyäkseen edes osin kuivana matkalla pysäkille.. Matkasin keskustaan bussilla, kävely olisi kastellut aivan liikaa. Tuuli onneksi tyyntyi matkan aikana, joten keskustassa oli jo helpompaa.

EILISEN suunnitelman mukaisesti lähdin käymään ensin Anttilassa katsomassa loppuunmyyntiä. Kyllä hyllyt ammottivat tyhjyyttään, ja kenkäosastollakaan ei ollut käytännössä yhtään mitään. Eräitä kävelykenkiä katselin, mutta alennusten jälkeenkin ne olivat vielä yli 70 euroa, joten sinne jäivät. Tuonne alennusmyyntiin pitäisi vain mennä katselemaan löytyykö jotain mitä tarvitsee eikä etsimään mitään tiettyä tavaraa. Tässä muutaman viikon aikana olen tuumaillut, oliko se Anttilan muuttuminen "paremmaksi" tavarataloksi vikaliikku. Aikoinaan ale-rekistä saattoi löytää vaikka kuinka paljon mukaan otettavaa ja oikeasti edukkaasti, mutta sekin mahdollisuus poistui jossain vaiheessa. Alennukset olivat ihan olemattomat.

EIPÄ muuta kuin toiseen kauppaan. Ensin tietysti urheiluliikkeeseen katsomaan, mutta siellä lähtöhinnat ovat jo niin korkeat että köyhä voi kävellä ovesta ulos samantien. Kolmanteen liikkeeseen katsomaan, ja sieltäpä löytyikin lenkkarit jotka sopivat budjettiin. Yleensä pitänyt paikkaa kalliina, mutta nyt oli tarjous jolle ei voinut sanoa ei. Eli lenkkarit lähti mukaan. Ja tulivat kyllä tarpeeseen: kapungilla kävellessä huomasin taas että vanhojen pohjat olivat halkeilleet ja kenkä kastui alapuolelta. Huomenna ne löytävät itsensä roska-astiasta.

ILTAPÄIVÄLLÄ pitkästä aikaa väsäsin makaronilaatikkoa. Löysin maustekaapista nuudeleiden mukana tulleita maustepusseja, ja pistin pari sellaista jauhelihan sekaan. Nyt tuli kyllä tulista laatikkoa. Mutta hyvää. Muutamalta tutulta olisi varmaan jäänyt syömättä. Ja huomenna se on vielä tulisempaa kunhan ehtii tekeytyä yön yli jääkaapissa. Pitää varmuudeksi varata maitojuomaa jos sattuu kunnolla polttelemaan.

VIELÄ olisi yksi DVD Bottomia jäljellä. Pitäisiköhän se katsastaa vielä tänä iltana. Olisi sitten kaikki kolme kautta katsottuna. Ensi viikolla voisi aloittaa Torchwoodin katsomisen alusta. Ilmeisesti sarja tulee jatkumaan tavalla tai toisella, mitään täysin varmaa tietoa ei ole. Ja Torchwoodiin liittyen, mitä ilmeisimmin nähdään Doctor Whon joulujakso jossakin vaiheessa, ja uutta tuotantokauttakin ilmeisesti kaavaillaan ellei jo kuvata.

HUOMISEN voisi ottaa lungisti. Lidlillä ajattelin käydä palauttamassa pulloja, kun ne eivät muualle kelpaa. Muutoin varmaan vaan löhöilyä, telkkua ja lukemista. Rento sunnuntai. ■